Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Mitov Nilsson om fantomräddnigen: ”I betyg får den fem av fem”

Foto: Cmore Fotboll

Nästa

Avbryt
Försök igen

David Mitov Nilsson har med sina prestationer i målet varit starkt bidragande till IFK Norrköpings framfart. Mot Hammarby stod han för en mycket vass reflexräddning.
- Den var bra, i betyg får den fem av fem, säger Mitov Nilsson till Fotbollskanalen.

David Mitov Nilsson, 24, har under den senaste tiden stått för flera matchavgörande prestationer. I seriefinalen mot IFK Göteborg räddade han Jakob Ankersen straff och såg till att hans lag fick med sig en poäng hem till Norrköping.

I måndagens match på Tele 2 Arena mot Hammarby stod han återigen för en högklassig prestation. I den 30:e minuten kom Erik Israelsson perfekt till bollen inne i straffområdet och skulle från nära håll bara sätta huvudet till och nicka in 1-0 till Hammarby.
Mitov Nilsson ville dock annat och lyckades med en vass reflexräddning att styra ut bollen till hörna.

- De kändes skönt att de inte fick ledningen där och för min del var det bara att stå och försöka reagera. Det är klart att jag fick sträcka ut lite, men står man rätt och är på tårna så ska man ta den, säger Mitov Nilsson till Fotbollskanalen.

Norrköping är i och med segern i Stockholm uppe i 13 raka matcher utan förlust och den 24-årige målvakten medger att han formmässigt aldrig känt sig bättre.

- Vi ligger delad etta och jag har spelat alla matcher. Det är klart det känns jäklgit bra. Den nivån och den formen man är i nu är det man strävar efter att uppnå på träningarna. Nu gäller det att hålla i detta och ta en match i taget. När vi ligger så högt upp som vi gör så måste jag säga att det är mitt livs form.

De mångtaliga IFK Norrköping-supportrarna som under måndagen gästade Tele 2 Arena gjorde med en högljudd sång klart för vem de tycker är Sveriges bästa målvakt.

- Jag har själv stått där och sjungit en gång i tiden så det är klart man tar åt sig . Det är alltid kul när de sjunger så och det är inga små ord de säger så det tar man till hjärtat, säger 24-årigen.

David Mitov Nilsson har hållit nollan i sju av 17 matcher i året allsvenska och han snittar ett insläppt mål per match.

Publicerad 2015-07-28 kl 17:02
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons