Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN
46v

Mitov Nilsson opererad - återkomsten närmar sig: "Det pirrar i kroppen nu"

Foto: SCANPIX

David Mitov Nilsson bröt skenbenet i april, och har fått stå vid sidan om fotbollsplanen sedan dess.
Nu har Norrköping-målvakten opererats, och räknar med att vara tillbaka på planen snart igen.
- Det pirrar i kroppen lite nu när det är så pass nära som det är, säger Mitov Nilsson till Fotbollskanalen.

Det var i bortamötet med Falkenberg i slutet av april som IFK Norrköpings David Mitov Nilsson skadade sig och fick bryta. Strax därefter kom beskedet att målvakten missar resten av säsongen efter att skenbenet gått av.

Guldhjälten från i fjol har fått stå vid sidan av under hela säsongen, men återkomsten närmar sig allt mer efter att 25-åringen i går opererades.

- Jag har haft fyra skruvar i benet efter att jag bröt det som har hållit ihop det tillsammans med en benmärgsspik. Jag har tagit bort dem nu, för de är lite mer ytliga, och sedan ska ärren läka i två veckor innan jag kan gå ut på planen igen och känna på boll, säger Mitov Nilsson till Fotbollskanalen.

Hur skönt är det att ha fått operationen gjord?
- Det är otroligt skönt, det är som en liten milstolpe där man känner att man snart är tillbaka nu. Det var de här som skulle bort, sedan vet man att det bara är två veckor till man kan vara tillbaka på planen. Det är klart att man har längtat till den här dagen.

Till en början blir det dock mest lättare individuella övningar med målvaktstränare Maths Elfvendal.

- Det handlar om att jobba in in mönstret och känna på boll, att få in belastningen av fotbollsträning gentemot att vara på gymmet hela tiden. Jag tror inte att jag kommer att gå fullt ut direkt, då finns risken att man skadar sig på något annat sätt.

När förväntar du dig att vara tillbaka till 100 procent?
- Det blir nog när försäsongen börjar i januari. Då ska jag nog kunna trycka på ordentligt med laget. Men det blir ändå skönt att få några veckors träning här innan säsongen är slut.

Att suget efter att vara tillbaka på fotbollsplanen är på topp råder det ingen tvekan om.

- Man är ju fotbollsspelare för att man vill vara ute och spela matcher och träna, så det är klart att det har varit en annorlunda situation nu när man har gått till gymmet i sex månader i stort sett hela tiden. Det pirrar i kroppen lite nu när det är så pass nära som det är. Man får fotfarande ha lite tålamod så att man inte gör något förhastat och slår upp något annat.

Trots skadan på Mitov Nilsson och att man tappat flera nyckelspelare har IFK Norrköping under årets säsong varit med och krigat i toppen av allsvenskan. I går stod det dock klart att Peking inte försvarar guldet från i fjol, då man föll borta mot Elfsborg vilket gjorde att Malmö FF kunde säkra titeln genom att slå Falkenberg.

- Jag tycker ändå att vi har gjort en jättebra prestation. Vi gick från uträknade till att vinna SM-guld i fjol, och inte många trodde på oss i år heller trots att vi var regerande mästare. Vi kommer minst topp tre, så jag tycker att vi har gjort en jättebra prestation. Vi har tappat många nyckelspelare, men har fått in bra spelare som har bidragit, så jag är jävligt nöjd med våra framsteg i klubben och ser bara positivt på framtiden, säger Mitov Nilsson.

Det är fortfarande tidigt, men vad har du för känsla inför nästa säsong?
- Spontana känslan är att vi ska bygga vidare på den truppen vi har nu och kanske också spetsa till den ytterligare. Sedan kommer vi få tillbaka skadade spelare som kommer göra skillnad. Blir vi ett år äldre med varandra tillsammans kommer vi nog att göra ytterligare ett snäpp bättre nästa år, även om vi var bra i år också.

Publicerad 2016-10-27 kl 14:19
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER