Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Mitov Nilssons efterlängtade comeback - efter 13 månader: "Kändes konstigt"

Foto: Bildbyrån

IFK Norrköpings David Mitov Nilsson har en lång period av skador bakom sig.
Nyligen gjorde han sin första match på 13 månader.
- Det kändes som att det var evigheter sedan jag spelade, säger Mitov Nilsson till Fotbollskanalen.

I bortamötet med Falkenberg i slutet av april i fjol bröt IFK Norrköpings David Mitov Nilsson benet, och blev borta resten av säsongen. När han sedan var på väg tillbaka i början av året bröt han handleden, och han har varit borta från spel hela våren.

Tidigare i veckan gjorde Mitov Nilsson dock en efterlängtad comeback i matchspel när IFK Norrköpings U21-lag slog Gif Sundsvalls dito på bortaplan i tisdags.

- Det kändes först och främst väldigt kul att vara tillbaka på fotbollsplanen. Det kändes som att det var evigheter sedan. Samtidigt kändes det konstigt och ovant, jag hade bara gjort en träning med laget, och det var inte ens på fullplan, innan jag spelade match. Det kändes lite konstigt med positionsspelet och så, men jag försökte ta det lugnt och hitta rätt, inte överarbeta situationerna. Det löste sig ändå, det var en ganska lugn match. Det var en tacksam start, säger Mitov Nilsson till Fotbollskanalen.

Hur lång tid tror du att det kommer ta innan du är tillbaka i samma form som innan skadan?
- Det är jätttesvårt att säga i och med att det är första gången jag är i en sådan här situation. Men det känns ändå helt okej, det handlar bara om att nöta på och få så många matcher och träningar som möjligt för att se vad jag gör bra och vad jag gör mindre bra och ta det därifrån. Sedan får det ta den tid som det tar att nå en bra nivå igen. Jag ber om lite tålamod, det kommer ta lite tid, men förhoppningsvis kommer det gå fortare än jag själv tror.

Under tiden som skadad har Mitov Nilsson kunnat träna annat i väntan på att få gå på fotbollsplanen.

- Kroppsligt känner jag mig nog bättre än förut. Jag har fått tid att kunna vara på gymmet och köra, så rent styrkemässigt känner jag mig bättre än tidigare. Det märker man också på vikterna när man kör på gymmet. Nu gäller det att försöka få in det i målvaktsspelet, man försöker köra övningar som är lik situationerna på en fotbollsplan och inte bara statiska övningar för att få in styrkan i fotbollen så att man kan utnyttja den.

Sedan i somras har invärvade Michael Langer varit ordinarie mellan Pekings stolpar, och har fått en hel del hyllningar under våren.

- Langer har gjort det jättebra, det är jättekul att se. Det är en härlig kille som har pushat och stöttat mig och kommit med tips nu när jag har kommit tillbaka. Jag unnar honom det, och jag tycker bara att det är bra att han har visat bra form och har hjälpt laget. Det gör att vi kommer sporra varandra till att lyfta oss både en och två nivåer. Jag tycker att det är bra med en sund konkurrens, och det kommer han ge mig och förhoppningsvis jag också honom när jag hittar formen igen, säger Mitov Nilsson.

När tror du att vi får se dig i allsvenskan igen?
- Jag personligen siktar på efter uppehållet någon gång, men exakt när vet jag inte. Det är tre matcher kvar innan uppehållet, och de räknar jag bort. Nu ska jag träna och spela U21-matcher och så får vi se efter uppehållet hur nära jag är.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-05-25 kl 08:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons