Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Mitt i krisen - då gör Michael Svensson comeback i HBK

Halmstad ser ut som ett sjunkande skepp - kan assisterande tränaren bli räddningen ute på planen? Michael Svensson gör nu äntligen comeback.- Jag vill spela i flera år till, säger Svensson.

För tre år sedan lade den då 33-årige Michael Svensson skorna på hyllan efter år av jobbiga knäskador. Nu gör alltså ex-Southamptonspelaren comeback, i ett Halmstad som behöver precis all hjälp man kan få just nu - sist i tabellen med ynka sju poäng ihopskrapade.

– Jag vet inte hur det kommer att se ut... men tillföra något kan man absolut göra om knäet håller, säger Svensson till Aftonbladet.

Svensson har började redan tidigt i våras att träna inför en eventuell comeback, men direkt gjorde sig skadorna påminda. Denna gång var det en vad som gjorde att han missade flera månader av träning.

– Vaden höll mig borta från träning i ett par månader. Nu har jag tränat fotboll 1,5 vecka, säger 36-åringen.

Svenssons comeback är långsiktig: det finns större planer för den 25-faldige landslagsmannen än att försöka hålla kvar HBK i allsvenskan för att sedan lägga av igen.

– Jag vill fortsätta spela några år till, avslöjar han.

Ikväll, när HBK:s b-lag möter Helsingborg, kommer Svensson bilda mittbackspar med provspelande Albert Alex. En 20-årig nigerian som hållit till i tyska Hoffenheims organisation.

– Jag vet inte så mycket om honom. Han var här och tränade för några veckor sedan och kom tillbaka i söndags. Nu ska han testas, säger Svensson.

Publicerad 2011-06-28 kl 12:44
Annons
Annons
Annons