Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Mittbacksbrist i MFF mot AIK – Bengtsson och Safari saknas: "Fysiska matcher mot AIK"

Allsvenskan

MALMÖ. Malmö FF saknar två ordinarie mittbackar mot AIK borta.
Det öppnar för Franz Brorsson, och någon av Oscar Lewicki och Hugo Andersson.

Foto: Bildbyrån

Sedan tidigare var det klart att Behrang Safari skulle missa matchen mot AIK i och med en avstängning. Därefter gick Rasmus Bengtsson av mot Sarpsborg efter knappt 60 minuter i torsdags, och han har inte återhämtat sig och är därför inte med i matchtruppen.

Franz Brorsson har varit förstareserv som mittback under Uwe Rösler, och lär därför starta. Frågan är vem mer som startar. Vid de två tillfällena där Safari och Bengtsson saknats tidigare så har Oscar Lewicki flyttats ner ihop med Brorsson och Lasse Nielsen, men Hugo Andersson är också med i truppen. 

- Historiskt sett är det fysiska matcher mot AIK. Vi blev väldigt bra förberedda mot Sarpsborg, säger Uwe Rösler.

ANNONS

När det gäller den andra platsen för målvakter i truppen, utöver Johan Dahlin, så blir det än en gång Walter Viitala istället för Fredrik Andersson. Enligt Rösler är det dock 50-50 mellan målvakterna. 

Guillermo Molins är tillbaka i träning, men inte uttagen. Rösler ville inte uttala sig om Molins kan vara med mot Örebro SK på torsdag, men sa att Molins närmar sig speltid. 

Malmö FF:s trupp mot AIK

Johan Dahlin, Walter Viitala, Andreas Vindheim, Eric Larsson, Franz Brorsson, Lasse Nielsen, Hugo Andersson, Egzon Binaku, Sören Rieks, Oscar Lewicki, Fouad Bachirou, Anders Christiansen, Samuel Adrian, Bonke Innocent, Arnor Traustason, Romain Gall, Marcus Antonsson, Markus Rosenberg, Carlos Strandberg

Publicerad 2018-10-28 kl 14:31

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto