Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Mittbackstalang kan avgöra Larssons HIF-framtid

Peter Larsson har övertygat på försäsongen - och stannar gärna i Helsingborg. Det kan hänga på en annan mittbacks framfart om Larsson ska få som han vill.

- Marcus Nilsson hade faktiskt större intresse kring sig än Joel Ekstrand ett tag. Och det är mycket möjligt att han försvinner, säger HIF:s klubdirektör Paul Myllenberg till FotbollDirekt.se.

Peter Larsson har funnit sig tillrätta i Helsingborg och gjort bra ifrån sig på försäsongen. FCK-lånet öppnar för att stanna längre än till augusti - men Helsingborg tvekar. Och det beror inte på Larssons fotbollsmässiga kvaliteter.
23-årige Marcus Nilsson debuterade i A-landslaget i januari och HIF tror att mittbackstalangen kan vara förlorad i sommar - det kan avgöra mycket för Larsson. 

- Det är helt enkelt för tidigt att svara på det här nu. Det är för mycket som kan hända med truppen. Marcus Nilsson har dragit till sig stort intresse, faktiskt större än Joel Ekstrand ett tag.

- Vi vet ju vad Peter kan, det handlar inte om det. Och det gläder oss att han trivs så bra i HIF, men vi kan inte garantera något.

FC Köpenhamn lånar sällan ut spelare, Larsson var lite av ett undantag. Goda relationer klubbarna emellan möjliggjorde lånet.
Detta kan underlätta också ett köp, men det är långt dit, säger Paul Myllenberg. Det finns också andra parametrar att ta hänsyn till.

- FCK står inför ett tränarbyte och det lär hända en del med deras trupp. De står inför en ny säsong i sommar medan vi ska in i Europa-kvalspel så vi lappar över varandra lite grann där, olika intressen som möts. Vi får höra hur de resonerar också.

Halmstad sålde Peter Larsson till FCK 2008 för runt 20 miljoner. Snart tre år senare torde prislappen på mittbacken gått ner rejält med tanke på den skrala speltiden i Danmark. Men några diskussioner har inte förts. 

- Jag vill inte ens spekulera i kostnaden. Och jag kan ärligt säga att vi inte talat med FCK om det alls. 

Publicerad 2011-03-05 kl 12:07
Annons
Annons
Annons