Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Mittfältaren ersätter Henke - gör målsuccé

Allsvenskan

Med Henrik Larsson på skadelistan och även skadeproblem på Rasmus Jönsson har René Makondele fått chansen i Helsingborgs anfall och det har visat sig vara ett lyckodrag av tränaren Bosse Nilsson.

- Det är jätteviktigt att jag gör mål nu när vi har saknat två anfallare som brukar göra mål, säger René Makondele till Kvällsposten.

Den tidigare Djurgårds och Geflespelaren har varit spelat stabilt på Helsingborgs mittfält utan att göra något exceptionellt. Men skador på både Henrik Larsson och Rasmus Jönsson har gjort att Makondele hamnat i fokus. Han har fått lämna sin position som mittfältare och ta klivet upp i anfallet - med succé som följd. Han har gjort två mål på tre matcher.

- Jag känner ett större ansvar, inte bara som forward, utan som offensiv spelare. Henke som brukar göra mål är borta, Rasmus som brukar göra mål är borta. Nu är det jag, Sundin, Christoffer och vi måste ta ett större ansvar. Man kan spela bra men utan mål är det ingenting värt, säger han till Kvällsposten.

ANNONS

Helsingborg ligger två poäng bakom serieledande AIK med elva matcher kvar att spela - ett avstånd som är i det närmaste obetydligt.
- Vi har fortfarande chans. Vi hade chans ända från början. Vi har legat däruppe hela tiden, så vi ska bara fortsätta. Vi har en bra trupp med många unga spelare, som har visat att de vill mycket, säger Makondele.

Och han ser inte ens AIK som den hetaste utmanaren till SM-guldet.
- Jag är lite orolig för Elfsborg och även Kalmar. Om de nu inte tappar Rasmus Elm, för det kommer att innebära problem för dem.

Publicerad 2009-08-21 kl 09:14
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto