POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Mittfältaren längtar till Italien: "Det lutar åt en övergång"

Petad i Elfsborg och placerad långt bak i frysboxen. Då tog tålamodet slut. Nu hoppas mittfältaren Elmin Kurbegovic på en övergång till italienska Novara.

- Inget är hundra procent klart, men det lutar åt att det blir en övergång, säger 21-åringen till FotbollDirekt.se.

Elmin Kurbegovic gjorde under förra året 14 allsvenska matcher och en handfull Intertotokamper. Dessutom fick han debutera i U21-landslaget. Allt detta trots att mittfältaren hade en hel del skadebekymmer. Den här säsongen har han varit helt frisk, men inte fått spela en enda sekund i allsvenskan.
- Konkurrensen är så himla hög i Elfsborg, men lite besviken är jag att det inte har blivit någon match alls.

Har du fått någon förklaring? - Nej, och jag har inte velat ha någon förklaring heller. Jag tycker att jag gjort vad jag kan.

Istället för att stanna kvar på Elfsborgs bänk väljer nu Elmin Kurbegovic att lämna klubben. Än så länge är inget helt klart, men det mesta pekar mot att Kurbegovic kommer att lånas ut till Serie C-laget Novara. En klubb som i år slutade på åttonde plats.
- Novara satsar väldigt hårt. De har tagit in en ny sportchef och anställer en ny tränare från Serie B. Det är en riktigt proffsig klubb.

Är det en dröm att spela i Italien? - Ja, även om Serie C inte var drömmen när man var yngre. Men är man där så har man många ögon på sig. Självklart siktar jag högre, säger Elmin Kurbegovic.

Publicerad 2009-05-27 kl 14:49
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå