Mjällby avgjorde sent mot krisande Helsingborg

Mjällby avgjorde sent mot krisande Helsingborg.
HIF:s tränare Olof Mellbergs fick syna det röda kortet och matchen slutade 3-2 efter ett sent avgörande.
Detta är fotboll, jag vet inte vad jag ska säga, säger Armin Gigovic till Dplay efter matchen.

Det skulle inte dröja många minuter innan det första målet kom. Efter elva minuter skulle Moses Ogbu slå in bollen mot anfallaren Jacob Bergström, som inte fick en touch på bollen innan det gick in vid den bortre stolpen. 1-0 Mjällby, något turligt.

Mjällby hade genom David Löfquist ett ribbskott i den 27:e minuten.

1-1 kom efter 35 minuter. Adam Eriksson försökte hitta upp med bollen på forwards, och bollen styrdes vidare - och där dök Brandur Hendriksson Olsen upp och satt 1-1.

Inga fler mål gjordes i första halvleken och den slutade 1-1. Något som stack ut var Olofs Mellbergs utvisning. Hans andra för i år.

Efter bara fem minuter i den andra halvleken skulle HIF ta ledningen. Kebba Ceesay nickade fram till Anthony van den Hurk som blev helt fri med Mjällby-målvakten och kunde enkelt avslutade till höger i målet. 2-1 HIF.

72 minuter in i matchen kom kvitteringen. Joel Nilsson hittade in till Besard Sabovic som kunde sätta 2-2 efter en styrning på landslagsbacken Martin Olsson som ställde HIF-målvakten totalt.

I slutet av matchen var Helsingborg otroligt nära att ta ledningen i matchen, men Mjällby räddades av en superäddning och stolpen. I stället skulle Mjällby avgöra matchen.

David Löfquist fick ett perfekt inlägg och satt nicken perfekt i det vänstra krysset, och Mjällby kunde vinna matchen med 3-2. Helsingborg tappade där med tre viktiga poäng i kampen om överlevnad.

Mjällby: Eriksson - Tamimi, Björkander, Löfgren, Agardius, Hodzic - Spelmann, Batanero, Löfquist - Bergström, Ogbu

HIF: Lindegaard - Ceesay, Diskerud, Ceesay, Olsson - Timossi Andersson, Gigovic, Hendriksson Olsen, Eriksson - van den Hurk, Jönsson