Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Mjällby blånekar - förhandlar inte med Blåvitt

Pär Ericsson gör succé i Mjällby - och nu öppnar Göteborgslånet själv för en fortsättning med blekingarna. Men Mjällby gör inga som helst försök att köpa loss anfallaren.

– En fjäder i hatten att Pär trivs hos oss, men vi har ett avtal med Göteborg att han spelar med oss denna säsongen ut, säger Mjällbys sportchef Thomas A Borstam till FotbollDirekt.se.  

Pär Ericssons succé i Mjällby har överraskat många - efter en synnerligen lyckad debutsäsong med Gais 2009 köpte IFK Göteborg anfallaren för sex miljoner.

Men fjolåret och vårsäsongen i år vill nog Ericsson helst glömma, så djupt i nere i Jonas Olssons frysbox han har varit. Ericsson har sett pånyttfödd ut i Mjällby - fyra mål på sex matcher, och nu öppnar anfallaren själv för en fortsättning.

I en intervju med Nya Wermlands Tidning lägger Ericsson ut texten om så bra han trivs i Mjällby, och på en rak fråga om var han helst spelar nästa år - Mjällby eller Blåvitt - avlägger han ett kryptiskt svar:

– Jag vet vad jag skulle svara, men jag behåller det för mig själv.

Vidare berättar Ericsson om att han trivs bättre vid sidan om planen i lilla Sölvesborg än i Göteborg, och att han "egentligen inte är någon storstadsmänniska".

Mjällby har alltså en spelare som trivs och vill stanna - lägg på detta att Erton Fejzullahu lämnar efter halva nästa säsong och David Löfquist inte vill förlänga, samt att klubben tagit in närmare 15 miljoner efter försäljningen av Moestafa El Kabir.
Men trots detta, ännu inte tillstymmelse till försök från Mjällby att köpa loss Ericsson.

– Vi har ett avtal med Göteborg som vi tänker fullfölja, det är det vi förhåller oss till nu, säger Thomas A Borstam.  

– Sedan är det självklart en fjäder i hatten att spelare trivs hos oss, och vi har ju också exempel på spelare som kommer tillbaka till oss efter sejourer i andra klubbar. Det visar att vi gör någonting rätt.

Har ni haft någon som helst dialog med IFK Göteborg kring en fortsättning?

– Det dialog vi har haft med Göteborg är att vi har ett avtal med Göteborg att han spelar med oss säsongen ut.

- Just nu fokuserar vi helt och hållet på att hålla oss kvar i allsvenskan. Det avgör väldigt mycket var vi spelar nästa säsong.

Kommer ni ta upp förhandlingar med Göteborg efter säsongen, givet att ni spelar i allsvenskan?

- Inga kommentarer.

Publicerad 2011-09-12 kl 12:56
Annons
Annons
Annons