Mjällby fortsätter överraska - slog Halmstad borta

Två hörnmål gav Mjällby säsongens tredje seger, 2-1, borta mot Halmstad.
Matchvinnare blev Tobias Grahns ersättare David Löfquist.

Mjällby åkte på en snyting senast hemma mot Gefle (1-3). Men den förlusten verkade inte bekymra gästerna på Örjans vall. Trots avsaknaden av nyckelspelarna Patrik Rosengren och Tobias Grahn var det nykomlingen som styrde spelet redan från början. Något som också resulterade i en välförtjänt vändning. Det var nämligen Halmstad och Joe Sise som inledde målskyttet i den 16:e minuten.

Men de gulklädda lät sig inte nedslås av baklängesmålet. Tolv minuter senare tryckte Daniel Nicklasson in kvitteringen efter att HBK-målvakten Robin Malmkvist flaxat på en hörna. Och två minuter innan pausvilan höll David Löfquist sig framme och petade in 2-1, även detta efter en hörna. Extra skönt för 23-årige Löfquist som ersatte avstängde fixstjärnan Grahn på det centrala mittfältet.

I den andra halvleken ökade HBK trycket för att få till en kvittering men Mattias Asper i Mjällbymålet visade stundtals sin rutin och klass. Målen uteblev och Mjällby erövrade ännu en trepoängare. För hemmalaget var eftermiddagen nattsvart. Inte nog med att laget fick lämna planen som förlorare, dessutom skadades både Anel Raskaj och målvakten Robin Malmkvist.

TT

Publicerad 2010-04-11 kl 16:15

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.