Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Mjällby ger upp Pärlan - kan inte konkurrera med Blåvitt

Nu ger Mjällby definitivt upp stjärnan. Blekingeklubben har insett att det inte går att konkurrera med IFK Göteborg.

Pär "Pärlan" Ericsson, 23, gick sent omsider och blev en av säsongens stora värvningar och det var Mjällby som låg bakom succén.
Men 23-åringen har redan från första början varit inne på lånad tid och nu står det slutgiltigt klart att Mjällby tvingas släppa honom den 1 december tillbaka till Blåvitt.

Så trots fyra mål på elva starter och starka Mjällby-resurser efter sommarens 15-miljonerstransfer av Moestafa el Kabir - Mjällby maktlösa. Ericssons lån blir inte mer än en parentes.

- Om vi har gett upp honom? Ja, innebörden är den, det är ingen tvekan om det, bekräftar nu Mjällbys tränare Peter Swärdh för FotbollDirekt.se.

Har ni gjort tillräckligt seriösa försök att försöka med Blåvitt - med hans succé kan ni ju inte bara se honom försvinna utan en framstöt?

- Men det har aldrig funnits utrymme för en diskussion, inte så tydlig som Håkan Mild har varit med att han vill ha tillbaka honom, säger Swärdh och fortsätter:

- Blåvitt har aldrig öppnat för en diskussion. Vi får vara tacksamma för att vi fick chansen att låna honom och att han blev en sådan tillgång som han blev för oss.

Varför fungerade det inte tidigare i Blåvitt för honom men hos er för honom?

- Jag vet inte...men socialt föll saker och ting snabbt på plats och han fick göra några bra matcher direkt. Sedan har vi velat spela på hans bästa kvaliteter; hans djupledsspel, arbetsvillighet och styrka i boxen.

Publicerad 2011-11-01 kl 18:12
Annons
Annons
Annons