Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Mjällby kan lämna fotbollen helt: "Snart dags att välja"

Johan Mjällby kan lämna fotbollsvärlden helt och hållet. AIK-legendaren utbildar sig just nu till tränare, men öppnar för att sadla om till en civil karriär.

- Anledningen är att det inte känns motiverande med uppdrag i lägre serier, säger han till fotbollskanalen.se.

Efter sin tid som proffs i allsvenskan, Skottland och Spanien satsade den förre mittbacken först på en bana som expertkommentator. Men sedan en tid tillbaka går han en första kurs för tidigare elitspelare som vill bli tränare.

- Det är inte säkert att jag fortsätter med de efterföljande stegen. Jag är van vid en helt annan kravbild än den som råder några divisioner ner i Sveriges seriesystem, säger Mjällby.

Du menar att det inte känns tillräckligt utmanande om det inte blir ett uppdrag för en stor klubb?

- För mig gör det absolut inte det, nej.

Mjällby berättar att han har långt gångna planer för att arbeta med nya projekt. Helt utanför den idrottssfär han levt i under hela livet. Vad det är vill han dock inte precisera närmare.

- Nej, jag har flera saker på gång. Och kan säga som så, att snart är det dags att välja. För tillfället står jag med ett ben i varje zon, säger han.

Att både jobba civilt och som fotbollstränare utesluter han helt.

- Jag är en sådan person som lägger hundra procent av min tid och energi på det jag vill göra. Halvdana investeringar är inte min grej.

En fördel med ett yrkesliv utanför fotbollen är att man kan komma igång direkt, fortsätter Mjällby.

- Som tränare får man ju först vidareutbilda sig i flera led. Klart att man kan ha tränarsysslor under tiden det pågår, men frågan är på vilken nivå.

Publicerad 2009-11-25 kl 18:15
Annons
Annons
Annons