Mjällby mosade MFF: Hoppas supportrarna gillade det

Mjällby knockade allsvenska tabelltvåan Malmö och vann med 4-2 (3-0) och klev upp på fjärdeplats.

Två av hemmalagets mål gjordes av "the bad guy", som Moustaf El Kabir ironiskt sade om sig själv med tanke på det röda kort han fick i en tidigare match och en envis stämpel som trubbelmakare:

-Med målen visade jag att jag är den gode också. Och hoppas att supportrarna tycker det, sade Mjällbyanfallaren.

Tre mål för hemmalaget före paus. Det var overkligt för den stora Malmöklacken.
Men också för resten av de drygt 7 000 på Strandvallen. Som fick se en mycket bra fotbollsmatch. Malmö skapade inte mycket, och det snabba passningsspel man visat fanns inte. Och försvaret hängde inte med.

-Vi gjorde inte jobbet ordentligt. Och offensivt slog vi långa bollar som deras försvar lätt plockade bort, sade Malmös tränare Roland Nilsson.

Någon inflikade att MFF ändå ligger kvar på andra plats.

-Jo, men det hade varit trevligare att knappa in på Helsingborg.

Mjällby gjorde mål på samtliga chanser. 11:e minuten: 1-0, Moustafa El Kabir efter en frispark där långe Juan Robledo förlängde bollbanan.

22:a : 2-0, El Kabir på passning från Marcus Ekeberg. El Kabir kom i luckan och drog till stenhårt.
44:e: 3-0, David Löfquist sedan Tobias Grahn skojat vid kortlinjen och passat bollen rakt genom MFF-boxen.

Mattias Asper hade inte mycket att göra före pausen. Och mittbacken Patrik Rosengren talade om att ha full kontroll:

-Vi spelade ut dem fullständigt, det var vår bästa halvlek i år, sade Rosengren.

Historiken före lördagens match besannades. Malmö har aldrig vunnit på Strandvallen. Och på tretton försök de senaste trettio åren hade MFF bara vunnit två gånger mot Mjällby (på Malmö stadion 1980 och 1985).

-Mjällby har kanske blivit ett spöke för dem. Vi slog ut dem i fjol i cupen här hemma.

Efter pausen knäade Mjällby lite när Malmö tog ett grepp om matchen. Daniel Larsson spelades fram av Figueiredo och reducerade till 1-3 i den 51: minuten. Fem minuter senare nickade Pontus Jansson in 2-3.

Mitt i denna press kom en Mjällby-passning i djupled som friställde inhopparen Emanuel Svensson. Helt ren sköt han utanför. Lika grovt missade David Löfquist minuterna senare.

Men så kom nästa friläge på tilläggstid och där gjorde Daniel Nicklasson inget misstag.
Tränaren Peter Swärdh var glad:

-Mest för prestationen att vi håller den här klassen. Men vi pendlar, i vissa situationer är vi inte så bra. Men vi har erfarenhet i laget och spelare som vågar fortsätta anfalla när det tar emot, sade Swärdh.

TT

Publicerad 2010-05-15 kl 19:28

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.