POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Mjällby om Linderoth-intresset: "Vore fantastiskt"

Tobias Linderoth öppnar för en hemflytt till Mjällby redan till nästa säsong, då laget är nykomling i Allsvenskan. Det är ett besked som tas emot med glädje hos blekingeklubben.

- Det vore väl fantastiskt om han skulle komma till oss. Men det känns som om det är en ganska lång resa för att det ska bli av, säger klubbens ordförande Jörgen Martinsson till FotbollDirekt.se.

Tobias Linderoths moderklubb är just Mjällby och det gör att klubben förstås är en het kandidat den dagen Linderoth väljer att flytta tillbaka till Sverige och spel i Allsvenskan.

- Vi känner väl till honom. Vi har följt hans framfart i landslaget och som utlandsproffs. Jag pratade med honom senast i somras. Vi skojade då lite om han kunde komma tillbaka till den gulsvarta dressen snart, säger Martinsson.

Besitter Mjällby de ekonomiska musklerna som krävs för att kunna värva en spelare som Linderoth?
- Det är en svår fråga att svara på i dagsläget, då vi inte vet vad som krävs. Men givetvis hoppas man att vi har det.

Det som är positivt för Mjällby är att laget nu visar upp svarta siffror i balansräkningen igen efter att ha gått in i säsongen med ett underskott.
- Det har varit en helt fantastisk säsong på många plan. Vi tog oss långt i svenska cupen och slog ut två allsvenska lag, innan vi föll på målsnöret mot AIK och att ha säkrat avancemang väldigt tidigt och säkrat seriesegern med fyra omgångar kvar är också fantastiskt. Skillnaden mellan att komma etta och tvåa i Superettan är en halv miljon kronor bara det.

Mjällby har inte bara Tobias Linderoth "ute i världen". Även Christian "Chippen" Wilhelmsson är en annan Mjällbyspelare som skulle kunna dyka upp i Allsvenskan på Strandvallen.
- Med honom är det samma läge som med Linderoth. Jag har pratat med honom men lite oftare än vad jag har gjort med Tobias, då Christian ju har hus här nere i Hällevik.

Vilka två supernamn ni skulle kunna förstärka er trupp med... - Ja. Men det känns som en allt för lång resa i dagsläget. Men som jag brukar säga när det gäller den här klubben: "Ingenting är omöjligt".

Ett par nyckelfigurerna till Mjällbys avancemang är målvakten Mattias Asper och Patrik "Bagarn" Rosengren. Martinsson är hoppfull om att båda följer med laget upp.
- Vi sitter ner och för resonemang. Jag både tror och hoppas att vi kan hitta en lösning för båda inom kort.

Publicerad 2009-10-15 kl 10:28
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå