Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Mjällby om nye Ericsson: "Vårt spelsystem passar honom bättre än Blåvitts"

Inte ett mål på hela säsongen i Blåvitt. I Mjällby-debuten slog mångmiljonfloppen till direkt.
- Jag tror att vi har ett spelsystem som fungerar bättre för Pär, säger Mjällbys sportchef.

Han värvades dyrt för sex miljoner från rivalerna Gais inför säsongen 2010, men Pär Ericsson har inte lyckats leva upp till förväntningarna i IFK Göteborg.
Efter ett ynka mål i allsvenskan på en och en halv säsong lånades anfallaren ut till Mjällby - där det har blivit succé direkt.

I måndags gjorde han allsvensk debut för Mjällby och låg bakom den imponerande 0-3-segern borta mot Kalmar då han som inhoppare i den andra halvleken först fixade straffen till 0-1 och sedan spikade slutresultat i den 88:e minuten.

Lägg till två matcher med U21-laget där han nätat båda gångerna - Pär Ericsson kunde knappast ha fått en bättre start i sin nya klubb och nu hyllas han av sportchefen Thomas A Borstam.

- Det är full pott för honom. Han har bara varit här i ett par veckor, han har gjort två matcher med U21 där han gjort mål i båda och mot Kalmar gör han ett mål och fixar en straff. Det är tre segrar på tre matcher, säger Borstam till FotbollDirekt.se.

- Han har spridit energi till laget med sitt sätt att alltid gå in 110 procent på träningar och matcher. Det är en väldigt bra kille såväl på plan som vid sidan om.
Borstam har samtidigt sina teorier om varför det inte har fungerat i IFK Göteborg för Ericsson.

- Det är givetvis oerhört viktigt att det fungerar såväl på plan som vid sidan om. Jag tror också att vi har ett spelsystem som fungerar bättre för Pär. Vi spelar 4-4-2 där han är en av två anfallare, han får ut sina kvaliteter i det systemet.

- Det är väldigt komplext, det är många parametrar. Självförtroende och spelsystem spelar in. Det är skillnad på IFK och Mjällby, säger sportchefen.

När FotbollDirekt når Pär Ericsson är han fåordig, men märkbart lättad över den fina starten i Mjällby efter en tung tid i Göteborg.

- Vad ska man säga? Det var väl en bra debut. Det är alltid skönt med en bra debut. Sen var det skönt att få göra mål igen, det var viktigt för mig. Det var viktigt på flera plan, säger han till FotbollDirekt.se.

Varför har det inte funkat för dig i IFK?
- Framförallt så var det hård konkurrens. Blåvitt spelade lite annorlunda, men jag vet inte om spelsystemet påverkade. Men det känns bra här i alla fall.

Låneavtalet med IFK Göteborg sträcker sig säsongen ut och Mjällby kommer inte ta ställning till om man vill försöka knyta till sig Ericsson permanent förrän efter säsongen.

- Det är något vi får diskutera längre fram. Nummer ett är att vi gör en bra höst, vi ska spela i allsvenskan 2012. Pär ska göra en bra prestation och visa hur bra han är som spelare. Då gynnar det också Göteborgs investering i Pär, säger Thomas A Borstam innan han tillägger:

- Vi vill att alla parter ska bli vinnare i höst.
Simon Soltan-Zadeh

Publicerad 2011-08-03 kl 18:01
Annons
Annons
Annons