Mjällby skrällde - MFF segerlöst under försäsongen: "Inte tillräckligt vassa"

MALMÖ. Mjällby skrällde och vann med 0-2 på Malmö IP. David Löfquists frisparksmål satte tonen för en imponerande Mjällby-insats.
- Vi var inte tillräckligt vassa när vi fick lägen, säger Malmö FF:s Amin Sarr till Discovery+.

Matchens första målchans hade MFF i den åttonde minuten. Erdal Rakip hittade Jo Inge Berget på djupet, norrmannens inspel blev dock för brant för Amin Sarr framför målet. Ett par minuter senare sköt Ola Toivonen utanför från hyfsat nära håll.

Mjällbys Jacob Bergström fick sedan ett dubbelläge i den 16;e minuten. Först räddade Marko Johansson hans avslut från nära håll, sedan rensades Bergströms nick framför MFF-målet av Franz Brorsson. I den 30:e minuten hade gästernas Adam Petersson ett avslut som via en MFF-försvarare hamnade i Johansssons famn.

Hemmalaget dominerade bollinnehavet men Mjällby växte in sig i matchen. I den 40:e minuten kom också ledningsmålet, när David Löfquist skruvade in en frispark i Johanssons hörn. Två minuter senare skarvade Toivonen till en fri Sarr i straffområdet, men anfallarens avslut tog klockrent i ribban.

Knappt 90 sekunder av andra halvlek hade gått när Sarr sprungit till sig ett friläge. Avslutet räddades dock av Samuel Brolin. Istället dubblade Mjällby sin ledning i den 53:e minuten. MFF-försvaret fick inte undan bollen från straffområdet och Jesper Gustavsson volleysköt in 0-2.

Efter en timmes spel kombinerade sig Sarr och Sören Rieks fram till gästernas straffområde. Brolin räddade Rieks skott till hörna, och stod i vägen även vid nästa anfall när dansken avslutade igen. Berget hade tre minuter senare ett bra läge men sköt högt över Brolins mål. Det gjorde även Sarr strax efteråt.

Inbytte Benedic Neftali tvingade sedan Johansson till en räddning från ett hyfsat läge i straffområdet. MFF:s press mattades av mot slutet av matchen. Där Mjällby ställde upp med ett stort sett ordinarie lag genomförde Malmö FF inga byten alls. Efter två raka 2-2-matcher mot IFK Malmö och Kalmar FF kom årets första nederlag för MFF.

- Jag tycker vi spelar okej stundtals. Vi var inte tillräckligt vassa när vi fick lägen, men det kommer under säsongen. Vi kommer bara bli bättre och bättre. Det känns väldigt bra på träningarna, säger MFF:s Amin Sarr till Discovery+.

MFF: Johansson- Larsson, Nielsen, Brorsson, Knudsen- Innocent, Rakip- Rieks, Toivonen (K), Berget- Sarr
Byten:

Mjällby: Brolin- Watson, Klinkenberg (utbytt 60'), Hodzic (72'), Björkander, Brolin, Petersson (84'), Löfquist (K), Nilsson (78'), Moro (46'), Bergström
Byten: Neftali (46'), Filipovic (60'), Persson (72'), Silverholt (78'), Carlius (84')

Gula kort: Löfquist (48')

Publicerad 2021-02-12 kl 16:52