POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Mjällby skräms inte av bortaspöket

Två förluster och inte ett enda mål framåt. Mjällbys bortaspel har sett tveksamt ut. Nu dags för bortamöte med ett Norrköping som spelat som i trans - men Mattias Asper känner ingen oro.

- Nej, inte än så länge i alla fall.

- Men det är klart det hade hjälpt oss oerhört att få en seger. Dels för att vi behöver alla poäng vi kan få men framför allt så att det inte går troll i det på bortaplan, säger Asper till FotbollDirekt.se.

Pangstart som nykomling i fjol. Årets säsongsöppning har dock lämnat mer att önska av Mjällby.
Trots ett emellanåt hyfsat spel har poängutdelningen varit skral - inte minst på bortaplan. Nollan i kolumnen gäller såväl antalet poäng som gjorda mål.
Men någon oro för bortaspelet har inte nått målvaktsveteranen på Listerlandet.

- Nej, inte än så länge i alla fall. Det är bara att jobba på, kan vi spela så bra som vi gjorde mot Malmö och ta till vara på våra chanser kommer resultaten att komma också, säger Asper.

- Vi har gjort bra bortamatcher men har haft marginalerna mot oss. Vi var minst lika bra som Malmö senast och AIK-matchen var speciell där vi fick två mål emot oss på en minut.

Trots en proffsaktuell Moestafa El Kabir och en måltjuv i Marcus Ekenberg har det inledningsvis bara blivit två mål framåt. På bortaplan inte något.
Men Asper vill inte lägga skulden till det svaga bortaspelet på de offensiva spelarna.

- Nej, vi har släppt in fyra bakåt också så det är inte bara framåt vi måste bli bättre. Det vore skönt både för mig och laget att få hålla nollan också.

I dag får Mjällby en ny chans till ett trendbrott. Men motståndet IFK Norrköping är inte det lättaste.
Mattias Asper känner igen signalerna för en nykomling i tidig högform.

- Klart att vi hade en liknande öppning i fjol och som nykomling tror jag det är viktigt. Man kan ofta rida lite på vågen. Norrköping har ett väldigt bra lag och nu är de säkert fyllda med självförtroende så det blir en tuff match.

Publicerad 2011-04-30 kl 10:21
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå