Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Mjällby tänder på Linderoths tränarplaner

Tobias Linderoth lägger av. Det stod klart i går. Men lika snabbt har han bestämt sig för att satsa på en tränarkarriär. Mjällby som utmanade Elfsborg om Linderoth som spelare vill nu ha stjärnan som ledare.

- Vi vill ha in honom i vår organisation. Hans erfarenhet skulle betyda mycket för oss, säger Mjällbys sportchef Thomas A Borstam till FotbollDirekt.se.
- Mycket handlar förstås om han väljer att bosätta sig här men gör han bara det så ska vi göra allt för att få honom.

Efter en stor karriär stod det i går klart att det förra Galatasaray-proffset och svenske landslagsprofilen inte orkar komma tillbaka.
Karriären slutade i den turkiska ligan och gav en mästartitel.
Därtill hann han få uppleva flera mästerskap med det svenska landslaget och 76 landskamper.

Men han vill stanna inom fotbollen och omgående ge sig in på tränarbanan, precis som pappa Anders.

Spelarkarriären må vara över men likt Henke Larsson vill han nu snabbt skaffa sig erfarenhet - antingen genom en framskjuten roll som assisterande tränare, eller genom att leda ett ungdomslag - något som nu får Mjällby - som i ett års tid jagat honom som spelare - att fortsätta sina ansträngningar för att få honom till klubben.
- Han är en ledargestalt som helt säkert kommer att göra sig som tränare. Han kommer att bli en väldigt bra tränare. Vi ska ta en diskussion med honom så får vi se vad han vill.

- Vi kommer att ta kontakt med honom men en nyckel är som sagt, tror jag, att han väljer att bosätta sig i trakten - som jag förstår det har han ännu inte riktigt bestämt sig för vart familjen ska bosätta sig.

Publicerad 2010-11-13 kl 16:12
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons