Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MJÄLLBY

Avslöjar: Mjällby vill värva från MFF och Lilleström: "Skulle fungera bra hos oss"

Foto: Scanpix

Mjällby vill förstärka försvaret.

Jasmin Sudic och Jesper Westerberg är nära.

- Två spelare som säkert skulle fungera bra hos oss, säger Thomas Andersson-Borstam.

Juan Robledo och Patrik Rosengren har lämnat Mjällby. Nu jagar klubben ersättare - enligt uppgift till fotbollskanalen.se står Malmö FF:s mittback Jasmin Sudic och Lilleströms högerback Jesper Westerberg högst upp på önskelistan.

- Det är två spelare som florerar. Vi vill ha in två försvarare och båda passar säkert bra in hos oss. Vi vill ju ha så lokala spelare som möjligt. Jesper spelade ju här innan han gick till Lilleström och Jasmin är från Malmö som ligger nära. Det kan vara lösning, säger sportchefen Thomas Andersson-Borstam till fotbollskanalen.se.

Jasmin Sudic, 22, debuterade i U21-landslaget 2009 och spåddes en lysande framtid. Men två korsbandsskador satte stopp för framfarten. Förra säsongen var han tillbaka, men det blev inte så mycket spel då Rikard Norling satsade på Pontus Jansson och Filip Helander. Nu har MFF värvat Erik Johansson - då ser Jasmin Sudic ut att lånas ut till Mjällby för att få speltid och chans att utvecklas.

- Jag har varit initiativtagare till en dialog med MFF. Jag måste spela fotboll. Det har känts som att jag har fått stå tillbaka för att jag har haft problem med skador, som att MFF har haft det i bakhuvudet. Jag vill såklart vara med och konkurrera på samma villkor som alla andra. Jag är öppen för det mesta, säger Sudic till fotbollskanalen.se.

Hur ser du på Mjällby?

- Det är inte en lika stor som klubb som Malmö, men man har spelat stabilt mot MFF när vi har mötts. Vi har inte vunnit, jag tror att det blev 2-2 och 1-1 förra året.

Mjällby hoppas även knyta till sig sin förre högerback Jesper Westerberg, 26, som hösten 2011 såldes till Lilleström. Där har han mest fått sitta på bänken eller läktaren. Nu kan han vara på väg tillbaka till Blekinge.

- "Jeppe" gjorde det väldigt bra när han var här och han är ju härifrån. Han har två år kvar på kontraktet i Lilleström så vi får se, säger Thomas Andersson-Borstam.

För drygt två veckor sedan skrev fotbollskanalen.se att Mjällby vill ha tillbaka Tobias Grahn och David Löfquist. Thomas Andersson-Borstam menar att intresset finns kvar.

- Vi för en dialog med båda. Spelarna finns med i tankarna, säger han.

Publicerad 2013-01-05 kl 11:11
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons