POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN/MJÄLLBY

Miljonförlust för Mjällby: ”Allsvenskt spel inget normaltillstånd”

Mindre publik och värvningar som man inte räknat med – Mjällby måste spara inför nästa säsong.

Mjällby hade ett tufft ekonomiskt år 2012 och nu måste Blekingeklubben dra åt den ekonomiska svångremmen inför den kommande säsongen.

Klubben går enligt P4 Kalmar med flera miljoner i underskott . Enligt klubbens ordförande Jörgen Martinsson beror det bland annat på att man drog in en halv miljon mindre än beräknat i publikintäkter och att man gjorde värvningar man inte budgeterat med. Något som pressat klubbens känsliga ekonomi hårt.

- Vi är en av de minsta klubbarna i allsvenskan och de yttre förutsättningarna är sämre hos oss än hos de större klubbarna. Vi har ett mindre publikunderlag och mindre och färre företag som stöttar oss. Den som tror att allsvenskt spel är ett normaltillstånd för Mjällby AIF är antingen väldigt naiv eller väldigt okunnig, säger Martinsson till P4 Kalmar.

Martinsson säger sig dock vara lugn inför den kommande säsongen, i alla fall vad gäller det sportsliga.

 - Jag är helt övertygad om att vi kommer att ha en slagkraftig A-trupp när Svenska cupen sätter igång i början på mars och när sedan allsvenskan startar i början av april, och vi kommer att fortsätta satsa på vår talangutveckling. Jag är inte orolig för det fotbollsmässiga, säger han.

Mjällby slutade förra säsongen på 12:e plats i allsvenskan

Publicerad 2012-12-13 kl 20:52
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå