POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN/MJÄLLBY

Mjällby: "All respekt för Henke - men Ingelsten spelar inte"

Foto: Scanpix

Regelverket ger Henrik Larsson rätt – men Mjällby förblir obändigt. Patrik Ingelsten ska stå över allsvenskans sista omgång.
- Med all respekt för "Henke", han är inte tillgänglig, säger Jörgen Martinsson till fotbollskanalen.se.

Det var på måndagskvällen som Kvällsposten rapporterade om en till synes infekterad situation rörande Patrik Ingelsten. Anfallaren är utlånad från Mjällby till Falkenberg, och parterna har ett avtal om att han inte ska vara med i matcher mot sin gamla förening.

Men i den sista omgången av allsvenskan möts de båda klubbarna och det hela kan sluta med stor dramatik. Som tabelläget ser ut nu skulle sammandrabbningen kunna bli direkt avgörande för vem som tvingas till negativt kval och vem som når säker mark när serien summer.
I en intervju med Kvällsposten deklarerade Henrik Larsson att han inte tänker bry sig om det lånekontrkat som finns mellan FFF och Maif – utan i kraft av sin roll som huvudtränare ställa det starkaste laget på benen.

När fotbollskanalen.se följde upp saken under tisdagen slog SvFF:s tävlingsnämnd fast att "Henke" har rätt i sitt agerande. Det går inte att förhindra en spelare från att utföra sitt jobb, utan all form av tredjepartsinflytande beträffande arbetsvillkor är förbjuden. Dessutom ska regelverket skärpas så att just den typen av läge som Ingelsten befinner sig i beivras.

- På förekomna anledningar lägger vi till en ny skrivelse i tävlingsbestämmelserna i höst: "Detta förbud gäller även överenskommelse som innebär att spelare inte får delta i vissa matcher, till exempel match mot förening som spelaren tidigare representerat", säger tävlingsnämndens ordförande Gerhard Sager till fotbollskanalen.se.

Men när fotbollskanalen.se kontaktar Mjällbys klubbdirektör Jörgen Martinsson står han fast vid sitt tidigare ställningstagande: Patrik Ingelsten ska inte finnas på planen lördagen 1 november.

- Oavsett vilka prejudikat som finns gäller den överenskommelse vi har med Falkenberg. Den är fastslagen både skriftligt och muntligen. Under dagen har jag varit i kontakt med deras sportchef och ordförande som sagt att våra tidigare avtal gäller, säger Martinsson.

Falkenberg går med på att ställa Ingelsten åt sidan, trots att regelverket ger dem rätt att använda honom?
- Ja, precis. Det är överenskommelsen från när vi gick med på lånet i somras som gäller. Det är inga konstigheter. Jag förutsätter att de står för sitt ord och när vi pratade tidigare under dagen sade de att det skulle de självklart göra.

Hur ser du på att Henrik Larsson verkar vara väldigt inställd på att ta ut det bästa laget oavsett vad?
- Ja, det är hans uppgift som huvudtränare, så ur hans synvinkel har jag full förståelse för den viljan. Han vill ha tillgång till Patrik Ingelsten och det har jag respekt för. Men vi är överens: Han ska inte spela mot oss.

Hur reagerar du om Larsson ändå tar ut honom?
- Det är en hypotetisk fråga. Jag förutsätter att Falkenberg löser den diskussionen internt eftersom vi har en överenskommelse.
- Sedan kan man ju vidareutveckla det här resonemanget: Vad händer om en spelare, låt säga Patrik Ingelsten, möter sin gamla klubb och är allmänt dålig? Tänk om han gör självmål, vilken diskussion uppstår då? Det är delikata saker att ta hänsyn till när man ingår sådana här låneavtal Men i det här fallet är det glasklart: Vår överenskommelse gäller.

Kommer ni att skriva fler sådana avtal i framtiden?
- Nej, det kommer vi kanske inte att göra framöver. Men just nu är det som det är. All respekt för Henrik Larsson, men Patrik Ingelsten är inte tillgänglig för spel.

Publicerad 2014-10-21 kl 17:07
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå