Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Mjällby: "Förvånade att vi inte fick med oss segern"

Mjällby ville återuppta den avbrutna matchen.

När det inte blev så räknade klubben med en 3-0-seger.

- Vi är förvånade över disciplinnämndens beslut, säger Jörgen Martinsson till fotbollskanalen.se.

Efter att föremål kastats in på planen vid Djurgårdens allsvenska hemmapremiär bestämde sig domarteamet på plats för att bryta matchen. När dramatiken lagt sig förklarade sig båda klubbarna, Djurgården och Mjällby, beredda att fortsätta spela från ställningen 0-1 för att få ett sportsligt korrekt avgörande.

Men domarna beslutade att inte blåsa igång spelet igen, och ärendet blev i stället ett fall för fotbollförbundets disciplinnämnd. Nu har domen kommit. Det blir spel inför tomma läktare, men matchen ska återupptas just från 0-1. Något som förvånar Mjällbys klubbchef Jörgen Martinsson.

ANNONS

- På sätt och vis, ja. Tittar man i regelverket står det klart och tydligt att det icke felande laget ska tilldömas segern såvida inga särskilda skäl föreligger. Vi får inte domen i sin helhet förrän på tisdag och därför kan jag inte kommentera dessa eventuella skäl i dagsläget, säger han till fotbollskanalen.se.

Men du tycker att ni borde ha fått med er 3-0?

- Som sagt står det ganska glasklart så i tävlingsbestämmelsernas andra kapitel, paragraf 15.1. Men nu måste alltså disciplinnämnden göra bedömningen att det finns några särskilda skäl som kan åberopas. Vi får återkomma till den frågan på tisdag.

Enligt Djurgårdens sakframställan som skickades till förbundet ville alla utom domarna återuppta matchen igen. Kan den enigheten vara ett sådant "särskilt skäl"?

- Det är omöjligt att svara på. Men det stämmer att vi på plats i Stockholm tyckte att man borde spela vidare. I grund och botten vill vi att matcherna ska avgöras på gräsmattan och inte i ett konferensrum. Men när matchen väl blåsts av och vi flugit hem, då hamnar saken i ett nytt ljus. Då är det nya förutsättningar som gäller.

ANNONS

Hur då?

- Då finns ju regelverket att luta sig emot.

Är regeln om 3-0 bra, tycker du?

- Uppenbarligen är den ju för tolkningsbar, det är bara att konstatera. Det borde inte gå att missförstå hur man ska hantera sådana här situationer. Men eftersom vi inte sett de särskilda skälen är det svårt att uttala sig mer än så. Ser man rent sportsligt hade det bästa varit att spela klart där och då, nu kan vi aldrig återskapa samma förhållanden som rådde. Vi vet inte vilket lag de ställer upp med, eller hur vår trupp ser ut. Vi får en ny resa till Stockholm med allt vad det innebär. Det kan aldrig bli samma sak, säger Martinsson.

Publicerad 2013-04-12 kl 18:02

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto