Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MJÄLLBY

Sportchefen tvingas bort: "Lite förundrad är man ju"

Ekonomin tvingar en av klubbens eldsjälar att sluta – Mjällby säger upp sportchefen Tomas Andersson Borstam.

- Lite förundrad är man ju, säger han till fotbollskanalen.se.

Tidigare i veckan skrev BLT Sydöstran om det faktum att Mjällbys dåliga ekonomi tvingar klubben att säga upp nuvarande sportchefen Tomas Andersson Borstam. Sportchefsrollen ska försvinna då klubben ska genomföra en omorganisation på grund av ekonomin.

Mer information än så har inte Borsta fått – som varit anställd av klubben i olika roller sedan elva år.

- Jag har inte fått någon mer förklaring än att vi ska göra en omorganisation på grund av ekonomin. Jag väntar fortfarande på min handlingsplan och vem jag ska lämna över uppgifterna till, säger han.

Borstam har en uppsägningstid på sex månader, därefter vet han inte vad som händer. Mjällby har vad gälle den sportsliga delen, som just Borstam är ansvarig för, annars börjat säsongen väldigt bra. Man ligger på en femte plats i tabellen och Borstam har stått för fina rekryteringar till laget i bland annat Kristian Haynes. Och han håller med om att tidpunkten för beskedet är en smula märklig.

- Valet av tidpunkt kan man skänka en tanke. Men MAIF är min arbetsgivare och jag fortsätter att ge mitt yttersta för spelare, ledare och fans.

Borstam har de senaste elva åren arbetat som ledare och sportchef och var med då Sölvesborgs-laget tog klivet upp i allsvenskan.

- Det har varit en fantastisk resa och vi har både en bra bredd och en bra plattform att stå på.

Även om man kan ana ett uns av besvikelse kommer Borstam att jobba vidare med oförminskad ambition fram till den dagen han slutar.

- Jag kommer att fortsätta att jobba för spelare ledare och fans. Mjällby är klubben i mitt hjärta och jag har lagt ner 30 år av mitt liv för föreningen.

Publicerad 2013-05-10 kl 10:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons