Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Mjällbys bomb - tidigare världsstjärna aktuell

En av tidernas allsvenska skrällar kan vara på gång - forne världsstjärnan Mateja Kezman uppges vara aktuell för Mjällby.

Allsvenskan brukar vara dåliga på riktigt stora transferskrällar. Men nu kan Mjällby vara på gång att ställa till med en av de största genom tiderna.
Klubben ska enligt uppgift vilja värva förre Chelsea och PSV-anfallaren Mateja Kezman, 32.

- Det är en välmeriterad spelare, säger Mjällbys sportchef Thomas Andersson Borstam till Fotbolls-Expressen.

Serbiske Kezman, som för tillfället spelar i den kinesiska ligan, har en imponerande karriär hittills. Efter 105 (!) mål på 122 matcher i PSV-tröjan värvades han till storsatsande Chelsea 2004.
Ett Chelsea som då relativt nyligen hade köpts av Roman Abramovitj och värvade nästan uteslutande världsstjärnor. Sejouren i London blev bara ettårig och det blev inte mer än fyra mål på 25 matcher.

De senaste åren har den 49-faldige landslagsmannen tillhört, bland annat, Fenerbahce och Paris SG men nu kan alltså Mjällby AIF bli nästa klubbadress, enligt Sport-Expressen.
Något som skulle bli en av de mest sensationella värvningarna i allsvenskans historia, tillsammans med tidigare värvningar som Ibrahim Ba, Stig Töfting och Jari Litmanen.

Enligt Sport-Expressens uppgifter var Mjällbys sportchef, Thomas Andersson Borstam, i Belgrad förra veckan och hade då ett möte med Kezman.

- Jag har varit ute och rest lite i Europa förra veckan och besökt lite klubbar, det är väl det jag kan säga, säger han till Sport-Expressen.

Och huruvida den trefaldige skytteligavinnaren, i holländska ligan, skulle vara aktuell vill han inte gå in på.

- Vi får se vad som händer, det är många parametrar som ska spela in, med rådgivare, ekonomi och sedan har vi en spelare också. Men spontant känns det som om Mateja Kezman är lite för välmeriterad för att spela i Mjällby och allsvenskan, säger Borstam.

Publicerad 2011-08-03 kl 12:07
Annons
Annons
Annons