POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Moberg Karlssons kritik mot domarna: "Hela Fotbollssverige borde vara frustrerat"

3:07

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

TRELLEBORG. Både i halvtid och efter matchen var David Moberg Karlsson mycket kritiskt åt hur domarna skötte det med att hålla uppe matchens tempo i matchen mot Trelleborg (1-1). 
-  Det här bland de tråkigaste matcherna man kan kolla på. Är det så man vill se fotbollen i Sverige är det rätt långt ifrån vad jag tror att folk vill kolla på.

Det blev ”bara” 1-1 borta mot Trelleborgs FF, och efter matchen riktade David Moberg Karlsson hård kritik mot domarinsatsen för hur ofta de tillät långa avbrott. 

- De får maska från minut ett, de får ta lång tid på sig, men jag tror att om du frågar alla åskådare som inte har det starkaste Trelleborgshjärtat i dag, så är det här bland de tråkigaste matcherna man kan kolla på. Är det så man vill se fotbollen i Sverige är det rätt långt ifrån vad jag tror att folk vill kolla på. Kolla på Premier League. Nu menar jag inte att vi är lika bra, men de har tempo, de har intensitet, och det är det folk kollar på. Det här är riktigt trist. 

- Hela Fotbollssverige borde vara frustrerade. Det är skittråkigt att spela sådana här matcher.

- Jag som spelare, vi som lag, försöker hela tiden träna touch, slå bra inlägg, löpa mycket för att sätta tempo i matcher för att få en så publikrolig fotboll som möjligt. Det pratar vi mycket om för att få folk till Parken, och så kommer vi och domarna tillåter sådana här matcher. Jag har inget emot Trelleborg, de spelar enligt spelets regler som faktiskt tillåts just nu. 

Kritiken gäller alltså framför allt tempot, och inte individuella misstag från domarna. 

- Det händer ingenting egentligen. Ingen som kollar på fotboll vill se det.

- Jag tycker att domarna drar ner det här igen. Det är som det är. Det är inte därför vi förlorar (poäng), men det är en stor bidragande orsak till att det inte är så mycket publik. 

- Det är mycket sådana här saker. De står innan matchen och klagar på mig för att jag har blåa underställsbyxor, så jag får dra upp dem som mankinis i rumpan nästan, men sedan snackar man om sexsekundersregeln... Den följs inte över huvud taget. Jag kan inte ens räkna så långt, så trög är jag, jag kan inte räkna så länge som de tar på sig. Det är riktigt sjukt. 

Moberg Karlsson poängterar flera gånger att han i sig inte har något emot Trelleborg och att de spelar efter det som domarna tillåter, men nämner bland annat tilläggstiden i första halvlek. Enligt honom hade domarna sagt att de skulle lagt till tid, men de gjorde de inte. I andra halvlek blev det fyra minuter. 

- Då har han bara ljugit oss rätt i ansiktet. Jag vet inte vad man ska säga... 

- De ska få göra det (ta långa inkast), det är en sak de är bra på, men då får de jogga dit.

Han själv har tidigare spelat i den brittiska fotbollen, och han vill att svensk fotboll gärna ska eftersträva något liknande: ett högre tempo med färre avbrott. 

- Nu kan jag bara prata för min egen del, så det stämmer inte överens med många andras, men jag älskar att kolla på engelsk fotboll. Jag kan till och med kolla på Championship. Det är bra intensitet, folk springer, det är mycket dueller, det händer mycket på kort tid för effektiv tid spelas lång tid. Jag tycker det är tråkigare att kolla på Italien där man slänger sig lite mer och drar fördelar på ett annat sätt, som de tillåter i det landet, men jag tror inte det är vägen fram för att svenska lag ska gå bättre i Europa. Jag tror på fartfylld fotboll. Just nu drar vi ner det. Givetvis ska det läggas på oss spelare, men om man kollar på exempelvis Hammarbymatchen vi spelar så är det så otroligt mycket roligare att kolla på än en sådan här match. Det beror på vad man vill se. 

Publicerad 2018-08-31 kl 21:54
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto