Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Mögel på klassisk allsvensk arena

Mögel, fukt och skit. Ohygienen brer ut sig på en av allsvenskans mest klassiska arenor, Örjans vall, inför Halmstads allsvenska comeback.

 


Örjans vall besiktigades för ett par månader sedan och kontrollen visade, enligt Hallands nyheter, på upprepande brister i den nu snart 100-åriga arenan. Halmstad och deras klassiker blir ju kommande säsong allsvensk igen, men inte nog med det; även värd för flera matcher i dam-EM-slutspelet.

Därför kommer rapporten om spår av fukt och mögel olägligt. Bland mycket annat har mögelpåväxt i taken i duscharna konstaterats. De flesta toaletter och urinoarer på arenan är smutsiga och det saknas papper och/eller tvål, skriver Hallands nyheter.

Hälsoskyddsinspektör, Rasmus Åhs:

– De får hålla i ordning lite bättre. Nu var det ingen match under den närmaste tiden och vissa toaletter hade inte varit öppna heller i och med att det inte är så mycket publik, men vi kan bara konstatera det vi ser, säger Åhs till Hallands nyheter.

Vad händer nu?

– Vi har skrivit att vi vill ha svar på en åtgärdsplan senast den 1 mars. Sedan får vi se vad de skriver och hur de tänker åtgärda det, och så får vi se om vi godtar det eller om vi gör en uppföljande inspektion.

Publicerad 2012-12-19 kl 15:09
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons