Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Mohamed Bangura: "Kommer sakna honom"

Teteh Bangura lämnar AIK för Bursaspor. Bästa kompisen Mohamed om flytten:
- Det är ledsamt, men jag är glad för hans skull, säger han till FotbollDirekt.se.

Landsmännen Mohamed och Teteh Bangura har varit samspelta såväl på som utanför planen. Att Teteh nu lämnar AIK för turkiska Bursaspor är ett tungt avbräck för Solna-klubben. Mohamed Bangura medger att han kommer att sakna sin vän, men att han är glad för hans skull.

- Det är ledsamt, men samtidigt så är det därför det är bra att ha en bra familj i laget. Alla är som en familj här. Jag har Kwame (Karikari), Kenny Pavey, Viktor Lundberg. De är alla som bröder, de får mig alltid att skratta, säger Mohamed Bangura till FotbollDirekt.se.

- Saken med Teteh är att vi talar samma språk, det är mer kul med honom. Nu är han borta, jag får vara med mina vänner och dela samma liv med dem.

Vad var din reaktion när du fick reda på att han sålts?
- Ingen alls, jag vara bara glad.

Du har varit här längre än Teteh, hur känns det att han lämnar före dig?
- Sådan är fotbollen. Det är hans tid, han får njuta av det. Jag har inget emot det. Vi har spelat bra ihop, nu tar han ett steg framåt.

Hur påverkar detta AIK:s chanser att vinna SM-guld?
- Jag kan inte garantera någon att vi vinner titeln. Han var en nyckelspelare, men vi kan spela utan honom. Vi förlorar en viktig spelare, men det spelare ingen roll. Nu får vi ge chansen till andra spelare att bevisa sig, vi har kvalitetsspelare i truppen.

Har Teteh bett dig om råd eller din åsikt kring övergången?
- Nej, nej, nej, inte alls. Vi diskuterar inte sådant. Alla spelare vill ta nästa steg. Han ville försöka. Jag önskar honom lycka till. Jag tror på honom, säger Mohamed innan han blir mer personlig.

- Spelarna är okej med detta, men de kommer sakna honom. Jag kommer sakna honom. Vi brukade umgås ofta och skratta mycket.

Ryktena kring Mohamed har precis som kring Teteh varit många och en flytt utomlands kommer med största sannolikhet att ske inom en snar framtid för 22-åringen, som dock känner sig lugn.

- Jag är inte stressad. Det som händer, händer. Om något bra kommer in, visst. Jag tror på ödet, det blir en flytt när tiden är inne, säger han.


Simon Soltan-Zadeh

Publicerad 2011-08-08 kl 21:49
Annons
Annons
Annons