Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Moisander avslöjar återkomstplanen: "Har kommit ganska långt i min rehab"

Allsvenskan

MALMÖ. Niklas Moisander har börjat träna med boll efter korsbandsskadan.
Malmö FF-backens rehabilitering går snabbare än han själv förväntade sig.
- Jag hoppas kunna göra comeback innan uppehållet i juni, säger Moisander till Fotbollskanalen.  

3:33
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

I spelaren ovan ser du höjdpunkterna från MFF:s möte med Skövde AIK.

Finländaren har varit borta sedan i mitten av september förra året, då han skadade korsbandet allvarligt i matchen mot IFK Norrköping. Knäproblemen har förföljt Niklas Moisander under karriären, men skadan var den första i hans högra knä.  

Den 37-årige mittbacken förlängde trots den långa rehabiliteringstiden sitt utgående avtal i MFF med ett år. Sedan förra veckan tränar Moisander med boll, och han sitter med ett leende fast att han har flera månaders rehabilitering bakom sig.  

- Jag har gått igenom ganska mycket i min karriär så jag vet hur man relativiserar sådana här grejer. Jag var naturligtvis väldigt ledsen när det hände, men samma kväll bestämde jag att det inte skulle bli slutet på min karriär. Jag kommer kämpa tillbaka och jag tror det har hjälpt också att vara positiv och ha målet framför sig, säger Niklas Moisander.  

Annons

Har ni satt någon månad som målsättning för återkomsten?  
- Inte riktigt. Det har jag lärt mig under karriären, att man ska ta dag för dag, vecka för vecka. I början pratade vi naturligtvis om efter uppehållet i juni, att komma tillbaka i juli kanske. Jag kan säga att jag hoppas komma tillbaka innan. Det har gått så bra och jag känner min kropp ganska väl. Jag förväntar mig inga jättestora problem längre eftersom vi kommit ganska långt i rehaben. Jag hoppas kunna göra comeback innan uppehållet i juni, men jag har inte satt något mål eftersom det ändå kan komma ett bakslag eller något. 

För tillfället är det bara han och Mahamé Siby som tränar individuellt vid sidan av resten av MFF-truppen.  

- Han är väldigt positiv och det hjälper. Vi är en bra duo just nu (skratt), säger Moisander om sin lagkamrat.  

Annons

I en tidigare intervju berättade han att Malmö lär bli hans sista klubb i karriären. Tanken har varit familjen ska rota sig i Stockholm sedan - Moisanders fru är svensk - men i övrigt har han inte kommit på någon konkret plan för tiden efter karriärens slut. Veteranen öppnar dock för att stanna i Skåne. 

- Vi trivs väldigt bra här. Till slut tror jag att det ändå blir Stockholm, eftersom det också är närmare till min familj i Åbo. Men man vet aldrig, avslutar han.  

Den tidigare landslagskaptenen för Finland står på två mål efter 38 matcher i MFF.  

Publicerad 2023-02-22 kl 14:07

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto