Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Molins om kontrakt, formjakt och kaptensbråk: "Sjävklart tog det på mig"

Foto: TT

DUBAI. Guillermo Molins slipper äntligen smärtorna i knät. Nu berättar han om jakten på nytt MFF-kontrakt, Kuhns instruktioner och kaptensbråket.
- Sjävklart tog det på mig, det är inget jag ljuger om, säger han till Fotbollskanalen.

Malmö FF startar om efter femteplatsen i Allsvenskan och att Åge Hareide försvann och ersatts av Allan Kuhn. Under ledning av den danske tränaren drillas MFF-truppen och där sportchefen Daniel Andersson är en av Kuhns assisterande.

På komplexet Dubai Sports City är det en lugn träning under onsdagen efter ett helvetespass på tisdagen – och en spelare njuter oavsett.

Guillermo Molins fick halva 2014 och hela 2015 förstört av en korsbandsskada. För övrigt den andra som drabbat honom under karriären och med ett kontrakt som går ut i sommar är det viss press på mittfältaren som var glödhet i MFF efter återkomsten från Anderlecht.

- Kroppen känns bra. Skönt att äntligen slippa ha ont hela dagen efter varje träning. Sedan var det ett tag sedan jag spelade fotboll men det blir bättre varje dag. Jag känner mig mer och mer bekväm, det är det som varit problemet; jag har inte känt mig bekväm på planen, säger Guillermo Molins på en bänk i solen.

- Jag försökte komma tillbaka förra året, det var lite framstressat av mig själv och alla runt om kring. Jag opererade mig sommaren 2014, den stora operationen, och sedan i december gick man in i knät igen för jag hade problem med sträckningen och redan i januari var jag ute på planen. Det blev framstressat och det var fel beslut av mig. Jag skulle hållit tillbaka, men jag försökte och fick hela tiden signaler att det skulle bli bättre och bättre men det blev nästan sämre.

Istället slutade det med ännu en operation:

- Jag hade en skruv på utsidan av knät och den låg och skavde och den hade ingen funktion längre. Den ska hålla fast det nya korsbandet de första tre, fyra månaderna och den låg och skavde. Man tog bort den och då försvann smärtan.

Svårt beslut att göra ännu en operation?
- Jag bestämde mig efter att ha stukat foten i en U21-match. Det funkar inte att vara rädd om knät och så stukar man foten istället. Det var helt rätt beslut att stoppa säsongen i förtid. Jag var inte ens aktuell för någon startelva och det är vad jag vill vara. Det var rätt beslut och nu är jag med från början på andra villkor.

- Sedan är jag matchotränad och har inte spelat match på väldigt länge. Min comeback i fjol ser jag inte som en comeback utan det blev sju inhopp av okej kvalitet i Allsvenskan. Fast inte vad jag förväntar mig av mig själv.

Rädd att inte kunna nå samma klass igen?
- Nej, att komma upp på den nivån jag varit på ser jag inte som en omöjlighet. Jag har redan varit där, ska bara hitta tillbaka. Det kommer med förtroende från tränaren och med matchning och att komma in i laget och spela match på match, och då även efter sämre insatser.

Var har nye tränaren Allan Kuhn sagt?
- Jag har snackat med Allan och han har själv haft dubbla korsbandsskador så han vet vad jag gått igenom. Så det känns bra. Han har sagt till mig att ta det lugnt i början och att det bara är försäsong och det är inte nu jag ska vara som hetast. Skönt att få den signalen, att jag behöver inte imponera direkt utan han vet vad jag kan.

Vad är din bild av honom?
- Känns jättebra, en spelande tränare som vill att vi ska ha boll. Man märkte att det blev väl mycket tankar i den första matchen om hur man skulle stå och röra sig men det kommer att bli bättre. Det är inte nu vi ska vara som bäst.

Var det bra för dig för att Åge Hareide försvann och Allan Kuhn kom in?
- Egentligen inte, jag och Åge hade en fruktansvärt bra relation, framför allt i början när han kom till klubben och han gjorde mig till kapten. Vi hade en bra relation, men sedan blev det uppförstorat i media om kaptensgrejen. Det blev större än vad det egentligen var.

Fast det är väl inte bara media, du var själv med i det eller hur?
- Självklart bidrog jag. Jag fick ett samtal när jag inte var i rätt sinnesstämning och då säger man lite väl mycket av vad man känner. Sjävklart tog det på mig, det är inget jag ljuger om, det vet alla om. Med facit i hand gjorde han helt rätt, jag kom aldrig tillbaka i spel, aldrig upp i nivå som jag skulle vara i och hade ont i knät. Sedan kanske det var en faktor att jag ville komma tillbaka extra snabbt.

- Jag har ett huvud som vill mer än vad det borde.

Efter att Molins och Malmö FF förhandlat om kontrakt länge så drog klubben tillbaka sitt erbjudande i höstas. Bakgrunden är att man inte kom överens samt att knäskadan fick sådana följder att klubben inte visste om Molins kommer tillbaka. I dagsläget är det tufft för mittfältaren då hans kontrakt är inne på sista halvåret.

- Kontraktet går ut i sommar och jag har fått signaler från klubben att de vill se att jag håller mig frisk. Jag tränar på, har kört för fullt på gymmet och på plan och inte missat ett pass på två och en halv vecka. Sedan om jag får kontrakt tidigare kan jag slappna av och känna att jag har allting under kontroll. De senaste 18 månaderna har varit tuffa: tre operationer, kontraktet närmar sig slutet och hitta tillbaka till rätt nivå snabbt och folk är osäkra på ens status.

- Om jag får förtroende från tränaren och får spela i gång mig själv blir det samma resultat som efter förra korsbandsskadan.

Vad säger Daniel Andersson nu?
- Vi har pratat om att det ser bra ut men han vill se mig i någon match. Nu spelade vi första matchen i fredags och det gick bra, nu är det nya matcher. Det är deras beslut men för mig hade det varit skönt att få stabilitet.

Under vintern i samband med oklarheterna kring kontraktsläget talades det om intresse från allsvenska rivalen AIK som har möjlighet att förhandla med Molins då hans kontrakt ännu är på utgående. Men någon sådan flytt är inte aktuell, än. Målet är att fortsätta i Malmö.

- Jag måste spela fotboll, jag kommer att spela fotboll tills jag är 35 minst. Jag vill spela i Malmö FF och det gjorde jag klart redan innan min skada när jag ville förlänga med fem år. Sedan har olika omständigheter gjort att jag måste bevisa mig igen och nu får jag visa att jag är frisk och sedan får de tro på mig att jag kommer tillbaka i form. Beroende på det beslutet så får jag ta beslut vad som händer i framtiden.

- Jag tänker inte lägga av med fotbollen, men jag har svårt att se mig i en annan allsvensk klubb. Jag vill spela fotboll i Malmö FF.

SÅ SER DU FÖRSÄSONGEN OCH SVENSKA CUPEN

Allsvenska uppladningen på C More

Se allt från den allsvenska uppladdningen - skaffa C Mores sportpaket här! Alla matcher i storsatsningen hittar du HÄR!

Publicerad 2016-02-03 kl 11:39
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons