Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
1v

Molins spelade internmatch med MFF – jobbar med konditionen: "Jag känner att det bubblar"

Foto: Bildbyrån

MALMÖ. Uwe Rösler ville få upp Guillermo Molins kondition ytterligare innan han sätter in spelaren i en matchtrupp. I dag var en av chanserna för Molins att visa upp sig, i en internmatch mot U19-laget.
- Det är bara att försöka imponera på honom och springa så mycket man kan, kanske lite mer än man brukar i defensiven.

Guillermo Molins väntar fortfarande på att bli uttagen i sin första matchtrupp, efter ungefär två veckors full träning i Malmö FF. I dag var han med i en internmatch, som spelades i cirka 40 minuter, mot U19-laget där det blev 1-1. Det blev ungefär sju kilometers jobb i dag för Molins i en anfallsposition. 

- Vi sprang i princip hela tiden, det fanns inte något ”break”. Han (Uwe Rösler) sa till mig att jag måste kunna springa hemåt när vi tappar boll. 

- Jag känner mig hyfsat rapp i steget. Lite nedtränad kanske, jag har sprungit väldigt mycket de senaste dagarna. 

Molins säger att han inte har känt någon smärta eller haft någon känning på två veckor, och att han tycker att touchen också börjar bli bra. 

- Jag känner att det bubblar.

Rösler hade kunnat ta ut Molins i de två senaste matcherna, men valde att inte göra det. Spelaren och tränaren har dock många diskussioner med varandra om när det är läge.

- Han har förklarat för mig att när han ser att jag är där rent konditionsmässigt, då kommer han att sätta in mig. Det är bara att försöka imponera på honom och springa så mycket man kan, kanske lite mer än man brukar i defensiven, för att visa det för honom. 

- Det är som han säger. Han vet att jag har höga förväntningar på mig. Tränar väldigt hårt, efter träningarna går jag in och löper extra innan gymmet. 

Molins ser sig numera främst som renodlad anfallare, men kan även spela på flera mittfältspositioner. Det lär dock vara i anfallet som han får spela i slutet av säsongen, om eller när det blir speltid. 

- I Grekland spelade jag mycket ensam nia, som det var mycket targetspel där. Det beror på hur man spelar. Spelar man med två kan man växeldra. Jag tycker om att hitta mellanrummet, vända upp, och skapa någonting. Det kan man göra om man har en partner där uppe.

- Jag tycker har ganska många verktyg. Jag kan spela hyfsat i djupet, jag kan spela bra target, jag kan spela bra i mellanrummet. Det är helt och hållet vad han vill ha ut med mig.

De övriga som spelade i internmatchen i dag, förutom tre av A-lagets målvakter, var Lasse Nielsen, Behrang Safari, Arnor Traustason, Samuel Adrian, Bonke Innocent, Egzon Binaku, Hugo Andersson, Laorent Shabani, och Felix Konstandeliasz.

Publicerad 2018-11-05 kl 13:42
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons