Molins supershow gav MFF enkel seger mot Gefle

Från start till slut var det här Guillermo Molins egna show mot Gefle. 1-0-målet från Molins var inget märkvärdigt. 2-0 ett riktigt supermål á la Zlatan. MFF vann till slut med 3-0.

Matchen rivstartades efter att Molins var nära att ge MFF en drömstart. Skott i stolpen av anfallaren redan i första minuten. Det skulle komma mer.

Den tidigare petade Adu som i dag fick chansen, var i den 10:e minuten nära att vägga sig igenom Gefleförsvaret. Hedvall är dock kvickt ute från linjen och kunde plocka upp bollen utan större besvär. Malmö hade bollinnehavet i inledningen av matchen - som förväntat.

Kjartansson kom senare i ett bra skottläge med dryga halvtimmen spelad. Anfallaren lyckades dock inte hålla bollen nedanför ribban.

MFF kunde gå in i halvtidspaus med en stor spelmässig dominans, främst under de första 20-25 minuterna. Oremo var dock nära att chocka hemmalaget i slutet av första halvlek med ett jobbigt skott som Wiland fick sträcka ut på och rädda.

Hedvall i Geflemålet fick börja arbeta direkt efter halvtidspausen genom en fenomenal dubbelräddning - det sista skottet från nära håll av Kjartansson. Den resulterande hörnan gav istället Malmös ledning genom Molins som kunde trycka in bollen vid förstastolpen.

Men Molins var inte klar där. Strax innan timmen spelad fick Molins in bollen från högerkanten. Ett lätt hopp och en klackskarvning senare stod Molins för ett makalöst vackert mål som gav MFF 2-0.

Med kvarten kvar att spela kunde Hedvall i Geflemålet boxa bort en MFF-hörna. Returen gick dock ut till Rodic som krutade på ett hårt lågt skott som smet in vid bortre stolpen. Svagt av Hedvall och en stabil 3-0-ledning till Malmö.

Gefle hade aldrig slagit Malmö FF på bortaplan i Allsvenskan inför matchen. Laget hade ingen chans denna gång.

Malmö FF: Wiland – Tinnerholm, Arnason, Brorsson, Konate – Sana, Adu, Christiansen, Wolff Eikrem – Molins, Kjartansson

Gefle IF: Hedvall – Florén, Rauschenberg, Lans, Portin – Skrabb, Bååth, Nilsson, Bertilsson – Williams, Oremo