Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Monsterpris stoppar Kalmar-dröm om Ari

Tidigare Kalmar-stjärnan Ari Ferreira lämnar Alkmaar. Men en drömcomeback i Kalmar är utesluten. Rena monsterpriset har skrämt bort Kalmar.

Ari Ferriera ser alltså ut att ha gjort sitt i holländska AZ Alkmaar. 18 mål på 49 matcher är inte tillräckligt för Champions League-klubben. Holländsk media placerar honom nu i Turkiet.
En comeback i Kalmar har aldrig varit nära, trots uppgifter i tidningen Barometern om en möjlig låneaffär.

- Vi har inte pratat med Alkmaar men, nej, det handlar om på tok för stora pengar. Det går bara inte, hur gärna vi än skulle vilja, säger Kalmar FF:s ordförande Johnny Petersson till FotbollDirekt.se.

FD kan i dag avslöja att ett lån av Ari Ferreira hade kostat Kalmar FF närmare 20 miljoner kronor. En summa som fått Kalmar att bara slå allt vad drömmar om brasilianaren heter ur hågen.

- Jag kan inte kommentera någon summa. Men vi har klart för oss vilka pengar det handlar om och insett att vi inte kan konkurrera.
- Men långsiktigt ger vi inte upp. Vi hoppas fortfarande att det ska bli möjligt att få hem honom i framtiden, fortsätter Petersson.

Säsongen har varit rakt igenom motig för Ferreira som inte fått göra en enda match från start.
Tränare Ronald Koeman ser ut att ha räknat bort den tidigare Kalmar-stjärnan som nu vill bort. Och hade det varit ekonomiskt genomförbart så hade han hoppats på en Kalmar-comeback.

– Som alla nog förstår går det inte att komma tillbaka till Kalmar nu. Jag gillar Kalmar och KFF väldigt mycket och kanske skulle det kunna gå att komma tillbaka i framtiden. Men nu skiljer det så mycket ekonomiskt och i nivån på fotbollen i de här ligorna, säger Ari Ferreira till Barometern.

Om Turkiet-spåret säger han så här:
– Nackdelen med Turkiet skulle vara att den ligan är mer anonym och att den inte alls har samma intresse som den holländska. Men viktigast för mig måste vara att få spela och komma i gång ordentligt.

Ola Gustavsson

 

Publicerad 2009-12-01 kl 12:28
Annons
Annons
Annons