POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Mördande Dif-stats: ”Men AIK är favoriter”

Djurgården är skyhöga favoriter inför söndagens utsålda superderby på Råsunda - men starka statssiffror är ändå inte tillräckliga för TV4:s expert Anders Andersson:
- Det är ovisst men AIK är ändå för mig knappa favoriter, säger Andersson.

Det är rekordvarning på flera vis för Djurgården inför söndagens derby mot AIK. Inför historiens sista derby på nationalarenan talar egentligen allt för Djurgården, om statistiken får bestämma:

* Djurgården leder tillsammans med Häcken allsvenskan efter EM-uppehållet, 19 poäng vardera.

* Djurgården kan ta femte raka allsvenska segern vid seger mot AIK, något som på 2000-talet  bara hänt under guldåren 2002, 2003, och 2005.

*  Djurgården har inte förlorat ett derby mot AIK sedan 2009.

* Dif kan också tangera ett klubbrekord från 1959 om 17 raka allsvenska matcher utan förlust

…och lägg där till att Djurgården sedan 2010 faktiskt spelat åtta matcher i rad på Råsunda, utan att förlora.

Men all positiv djurgårdsstatistik till trots så är AIK favoriter – för Fotbollskanalens Anders Andersson. Den forne MFF-profilen ser lika tunga argument för AIK i det här sista derbyt i nationalborgen.

- Ja, jag ser det så. Det är ovisst och klart att statistik betyder något. Men AIK:s defensiv väger tyngre än Djurgårdens, liksom att AIK är före i tabellen och så framgångarna i Europa League, säger Anders Andersson till FotbollDirekt.se.

- Men det är klart; att som djurgårdare så är det klart att jag hade tagit till mig av all bra statistik, klart att den betyder något. Det mentala ska man aldrig underskatta.

Djurgården starkare offensivt och AIK detsamma defensivt – ska man förenklat välja att se det så…?
- Ja, jag tror det. AIK har mer att bevisa offensivt än Djurgården som verkligen lyckats med Erton (Fejzullahu). Men å andra sidan har ju AIK en viss Martin Lorentzon, tillägger Andersson med ett skratt.

- Det är rejält ovisst, jag vill betona det – men det är ändå viss fördel till AIK, det går inte att komma i från. Och dessutom är det sista gången någonsin de spelar hemma på Råsunda i ett derby, det aktar sig AIK för att förlora, det skulle kännas.

Publicerad 2012-09-14 kl 14:52
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå