POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Mot lapp på luckan i Blåvitts "riktiga" hemmapremiär: "Fantastiskt"

Foto: Bildbyrån.

IFK Göteborg spelar sin första hemmamatch på Gamla Ullevi.
Då lär det bli fullt på läktarna mot MFF.
- Det känns fantastiskt, så himla roligt, säger Erica Berghagen, marknads- och kommunikationsansvarig i IFK Göteborg, till Fotbollskanalen.

IFK Göteborg har inlett säsongen starkt och under onsdagen ställs laget mot den allsvenska ledaren Malmö FF. Då kommer också IFK Göteborg att få spela sin första hemmamatch på Gamla Ullevi den här säsongen. Blåvitt har under inledningen fått arrangera sina hemmamatcher på Ullevi eftersom inte gräset nått upp i önskad kvalitet på Ullevi.

När nu laget har sin ”riktiga” hemmapremiär väntas storpublik. Enligt Erica Berghagen, marknads- och kommunikationsansvarig i IFK Göteborg, har det sålts närmare 17 300 biljetter och kapacitet på matchdag är runt 17 700.

- Som det ser ut nu finns det ungefär 400 ståplatsbiljetter kvar på den blåvita sektionen. Vid AIK-matchen sålde vi 3000 biljetter på matchdagen. Vi känner oss hyfsat trygga med att biljetterna går åt, säger Berghagen till Fotbollskanalen.

Hade ni förväntat er det här i den ”riktiga” hemmapremiären?
- Ja, och det hade vi också på det som nu inte blev den riktiga hemmapremiären. Sedan är Malmö en match som brukar sälja bra och sedan är det sportslig framgång. Det har gått bra de senaste matcherna och det drar också folk.

Hur tänker man i IFK Göteborg-led kring att man äntligen får ha sin ”riktiga” hemmapremiär?
- Det är ju jätteskönt. Det är först på den här arenan som vi kan leverera våra koncept fullt ut. Det är vår hemmaarena och där får vår produkt full blom. Vi har också ett par nya koncept i år med legendarläktare, vi har flyttat familjeläkare och ”Bebbens” hylla med mera. Nu kan vi, och framför allt våra årskortsinnehavare, få ta del av det. Vi hoppas de får en kanonupplevelse.

Gamla Ullevi har utan säkerhetszoner ungefär kapacitet för ungefär 18100 åskådare. Men med säkerhetszoner måste 400 platser tas bort vid match. Således kan inte IFK Göteborg stuva om och göra plats för fler om det skulle behövas mot Malmö. Berghagen är övertygad om att det kommer bli lapp på luckan, och det gläder henne.

- Det känns fantastiskt, så himla roligt.

Matchen mellan IFK Göteborg och Malmö FF på torsdag sänds på C More Fotboll och cmore.se. Matchstart 19.00.

Publicerad 2019-05-15 kl 14:52
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå