POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
27v

Mot lapp på luckan i toppmatchen: ”Väldigt bra tryck”

Foto: Bildbyrån.

Det blir med största sannolikhet slutsålt mellan IFK Norrköping och AIK på Östgötaporten. Bara ett hundratals biljetter finns kvar till matchen. 
- Det kommer att bli en härlig inramning, säger IFK Norrköpings evenemangsansvarige, Mårten Jacobsson, till Fotbollskanalen.

AIK leder allsvenskan och när laget ställs mot IFK Norrköping kan Stockholmsklubben ta ytterligare ett steg närmare SM-guldet. Men Peking har fortfarande häng på serieledaren och kan krypa närmare på söndag. Då ställs lagen mot varandra på det som troligtvis kommer att vara ett fullsatt Östgötaporten. Några hundratals biljetter finns kvar – de på ståplatsläktaren Curva Nordahl och familjeläktaren.

Peking har fått tummen upp av polisen att släppa in 15 300 åskådare. Den siffran kommer inte att kunna ändras, utan allting är klappat och klart med myndigheterna.

- Det har varit väldigt bra tryck. Normalt sett är kapaciteten 1000 personer till. Nu har vi gjort några säkerhetszoner och sålt drygt 14 700 biljetter, säger IFK Norrköpings evenemangsansvarige Mårten Jacobsson.

IFK Norrköping har haft slutsålt en gång tidigare den här säsongen. Det var när Hammarby var på besök och då var det ungefär 15 100 åskådare på Östgötaporten.

AIK har blivit tilldelat 2900 biljetter. De plåtarna har sålt som smör i solsken och inte en enda biljett på bortasektionen går att få tag på.

- Av de 2900 biljetterna är det 2000 på ståplatsläktare. Det är nästan bara Stockholmslagen som brukar lyckas fylla upp en sektion. Men alla biljetter som vi tilldelat AIK är slutsålda, säger Jacobsson.

Däremot är det inte säkert att det kommer att vara 15 300 åskådare på matchen.

- Vi räknar bara de som faktiskt är på plats. Så det kommer alltid att finnas ett bortfall beroende på exempelvis väder. När vi sålde 15 300 till matchen mot Hammarby så kom det 15 100.

Tror du att det kommer bli mer eller mindre publik mot AIK än Hammarby?
- Det här gången är det söndagsmatch medan Hammarbymatchen ägde rum på en måndag. Dessvärre är det så att de som har årskort kopplade till företag inte brukar komma i lika hög utsträckning på helger. Vi kan ju inte sälja biljetter två gånger om, så att säga. Vi får helt enkelt vänta och se.

Hur tror du trycket kommer att vara?
- Östgötaporten är väldigt tajt och man kommer nära planen, så det kommer att bli en härlig inramning och ett härligt tryck, säger Jacobsson.

Publicerad 2018-09-14 kl 16:32
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå