POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Möter division 4-lag: “Väldigt viktig match”

IFK Göteborg ställs mot Långholmen FC i svenska cupen i morgon - en match som storklubben tar på största allvar.
– Vi ska försöka se det som att det är vilken match som helst, säger Jakob Johansson.

Allsvenskan mot division 4. IFK Göteborg mot Långholmen. Morgondagens match i svenska cupen kommer bli något utöver det vanliga. Men inte i Blåvitts tankar.

– Nej, vi ska försöka se det som att det är vilken match som helst, säger försvararen och mittfältaren Jakob Johansson till FotbollDirekt.se.

– Visst, vi möter ett något sämre motstånd, men det betyder inte att vi inte behöver göra jobbet som krävs för att vinna, fortsätter han.

Det finns ingen risk för underskattning?

– Det hoppas jag verkligen inte, det ska det inte finnas. Den här matchen är väldigt viktig för oss, för att komma med i gruppspelet till nästa år.

Ja, hur ser ni på svenska cupen, är det en viktig turnering som kan ge en väg ut i Europa?

– Absolut, absolut. Det här blir ju inte riktigt som en vanlig cupmatch, eftersom att den tar oss in svenska cupen på riktigt.

– Sen tycker jag personligen att det är kul att man testar något nytt med cupen, för den har väl inte prioriterats särskilt högt innan.

Inför årets upplaga av svenska cupen valde Svenska Fotbollförbundet att förändra turneringen. Numera avgörs den på våren och i mars 2013 inleder lagen som tar sig vidare från den andra omgången ett gruppspel.

Publicerad 2012-08-19 kl 13:47
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå