POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Motståndarnas reaktioner på Åtvids jättemiss: "Väldigt olyckligt för klubben"

Åtvidaberg har använt en otillåten spelare i alla sina allsvenska matcher i år. Bland annat vann man med 2-0 över Falkenberg. Ett resultat som nu kan ändras. Ordföranden i Falkenberg, Lars-Eric Nilsson, kan inte svara på hur han går vidare med nyheten.
- Det kom så överraskande, det får vi i klubben titta på och ta ställning till, säger han till fotbollskanalen.se.

Mohammed Abubakari har varit en framträdande spelare för Åtvidaberg i samtliga fem matcher den här säsongen. Han avgjorde matchen mot Elfsborg med sitt mål och gjorde första målet i 2-2 matchen mot Kalmar. En match som Kalmar nu kan få en vinst i.
- Någonstans är det en rättvistefråga att alla spelare måste vara spelklara. Annars kan man ju ta in folk i tid och otid. Samtidigt känner jag att han har varit med i deras trupp och lag så pass länge. Det känns knepigt om de har gjort någon miss i Åtvidaberg, säger KFF:s tränare Hasse Eklund till fotbollskanalen.se.

Även mot Falkenberg, då Åtvid vann 2-0, spelade Abubakari en framträdande roll. Falkenbergs ordförande Lars-Eric Nilsson blir överraskad av nyheten och vet inte hur klubben går vidare.
- Det är ju vår skyldighet att kolla det men det är väldigt tråkigt för dom att det har hänt. Man kan ju hoppas att det finns en vettig förklaring. Men det kom så överraskande, vi får titta på det och ta ställning till, säger han till fotbollskanalen.se.

Om Falkenberg tar ärendet vidare vill Nilsson gör det i samspråk med övriga klubbar som är inblandade.
- Det är ju andra klubbar som är drabbade också, så då får man ta det kollektivt och prata om det i vår förening Svensk Elitfotboll, säger Lars-Eric Nilsson.

Inte heller Hasse Eklund kunde svara på hur Kalmar FF går vidare med ärendet och påpekar att han själv bara kan kommentera rörande det egna laget.
- Vi får diskutera det inom klubben, det är en föreningsfråga. Jag kommenterar egentligen bara det egna laget.

Åtvidabergs senaste moståndare Gefle spelade 2-2 på Kopparvallen. Tränaren Roger Sandberg är förvånad över att Åtvid har missat att arbets- och uppehållstillståndet gått ut.
- Överraskande, det är ju inte hans första säsong eller så. Han har ju spelat rätt länge nu i Sverige. Men jag lägger inga större värderingar i det, säger Sandberg till fotbollskanalen.se.

Publicerad 2014-04-23 kl 13:27
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå