Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

MP hyllar Rosenbergs påverkan på formvändningen: ”Brutalt viktig för oss”

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkter från MFF-Elfsborg i spelaren.

MALMÖ. Malmö FF:s tränare Magnus Pehrsson hyllade Markus Rosenberg efter segern mot Elfsborg (6-0). Spelaren själv vet inte om han har varit bättre sedan återkomsten. 

4-0 mot Hammarby och 6-0 mot Elfsborg är Malmö FF:s hemmamatcher efter formsvackan med en poäng på tre matcher. Enligt tränaren Magnus Pehrsson är lagkaptenen Markus Rosenberg en stor del till vändningen.

- Jag måste säga att de här två hemmamatcherna har han varit brutalt viktig för oss. Han är inte alltid den som jobbar hårdast under de här året. Han har jobbat hårt rakt igenom tycker jag, annars hade han inte spelat, men de här två matcherna har han nästan gått i spets i det i vårt presspel, djupledsspel, och så vidare. 

- När han gör det är han väldigt, väldigt bra och viktigt. Han sätter det som vi pratar om, attityd och få med hela Stadion. 

Målsiffran är inte så hög i år, sex ligamål, men Rosenberg har i övrigt gjort en stark säsong. Han  vill inte jämföra för mycket med hans tidigare år sedan comebacken i Malmö 2014, men ser en förbättringspunkt. 

- Jag tycker ändå jag har varit jämn över hela året. 

- Jag är alltid trögstartad, men jag tycker inte jag varit så trögstartad i år. Kanske lite bättre nuförtiden. 

Det blev också ett mål mot Elfsborg, ett straffmål. Mot IFK Göteborg förra månaden stod det 1-1 när Rosenberg skulle slå en straff. Valet var en chipp mitt i mål, och Pontus Dahlberg stod kvar och räddade. 

Rosenberg vill testa på en liknande straff, men tryckte istället på intill ena hörnet. 

- Jag var nära att chippa om jag ska vara helt ärlig.

- Jag ville vara säker idag och så missade jag senast, men jag hade tanken när jag gick fram. Att jag skulle chippa, sen fegade jag ut. 

- Det handlar om att hitta det bästa alternativet för stunden. Sedan när man precis har chippat en straff så tätt inpå så känns det bättre att gå på kraft.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-09-26 kl 07:17
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons