POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

"MP" nöjd efter löst tvist - krävde Kalmar på pengar

Foto: Bildbyrån.

Magnus Pehrsson krävde Kalmar FF på pengar efter att ha lämnat i fjol. 
Nu har parterna nått en överenskommelse i tvisten. 
- Jag är väldigt tacksam, säger Pehrsson på Tränarföreningens hemsida. 
- En tvist kostar ju pengar i och med att man tar in ombud och sådant och då var det här en bättre lösning för oss, säger KFF:s klubbchef Lucas Nilsson till Fotbollskanalen. 

Magnus Pehrsson lämnade, av egen vilja, i november i fjol sitt uppdrag som huvudtränare i Kalmar FF. Pehrsson tog inför säsongen över KFF och lämnade därmed sitt uppdrag i förtid.

FotbollSkåne rapporterade därefter i slutet av april att parterna är i tvist och att det är tränaren som valt att dra igång en process mot sin tidigare klubb för att få ersättning. KFF:s ordförande Anders Henriksson kommenterade ämnet för sajten, men ville inte kommentera vad tvisten rör eller hur stor ersättning Pehrsson kräver av klubben. 

- Vi har ombud som företräder oss och Magnus har ombud som företräder sig. Det är viktigt för oss att processen har sin gång, att man möts via sina ombud, och går vidare, sa Henriksson till FotbollSkåne då.

Nu meddelar Tränarföreningen, precis som Kalmar FF, att parterna har träffat en förlikning i ärendet och att Svenska Fotbollförbundets skiljenämnd därmed inte behöver ta ett beslut i frågan. Däremot skriver inte Tränarföreningen om hur mycket pengar som Pehrsson krävt av KFF eller vad förlikningen handlar om närmare. 

"Magnus Pehrsson och Kalmar FF gick skilda vägar i november i fjol – men frågan om Magnus rätt till ersättning med anledning av den avslutade anställningen har det tvistats om sedan dess", står det på Tränarföreningens hemsida. 

"Nu har parterna träffat en förlikning och Svenska Fotbollsförbundets skiljenämnd behöver inte besluta i frågan", står det vidare. 

Pehrsson är, enligt Tränarföreningen, nöjd med förlikningen och säger själv så här om ämnet på Tränarföreningens hemsida:

- Jag är väldigt tacksam för den hjälp som Tränarföreningen och speciellt Håkan Sandberg gett mig, säger Pehrsson och fortsätter:

- Det är ovärderligt att ha en partner som Tränarföreningen i sådana här situationer och jag vill verkligen tacka för stöttningen under den här tiden.

Kalmar FF:s klubbchef Lucas Nilsson är i sin tur fåordig om förlikningen.

- Det är så när man går in i en tvist att det inte finns några garantier och att föra en tvist kostar också pengar för klubben. Därför har vi sökt en överenskommelse med Magnus Pehrsson för att lägga det här bakom oss och blicka framåt. Han har haft ett krav sedan hans anställning hos oss och vi har bestridit hans krav på ersättning. Nu har vi nått den här överenskommelsen, säger Nilsson till Fotbollskanalen.

- En tvist kostar ju pengar i och med att man tar in ombud och sådant och då var det här en bättre lösning för oss, fortsätter han. 

Innebär förlikningen att Kalmar FF betalar ut ersättning till Magnus Pehrsson?
- Vi kan inte gå in på vad det gäller. Det är sekretess när man skriver sådana här överenskommelser. Jag kan inte gå in på detaljer.

Kan du gå in på om den här tvisten belastat KFF ekonomiskt?
- Jag kan inte gå in på det överhuvudtaget, säger han.

Skiljs ni åt som vänner?
- Det känns bra att vi nått en överenskommelse och att vi kan gå vidare och blicka framåt i stället. 

Är det skönt att kunna gå vidare från detta nu?
- Ja, vi vill gärna jobba vidare med allting nu framöver. 

Fotbollskanalen har varit i kontakt med Magnus Pehrsson, som inte vill kommentera ärendet mer än vad som står på Tränarföreningens hemsida. 

Publicerad 2020-06-29 kl 12:17
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto