Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

MP om svårigheterna att vara mittback i Malmö FF: ”Hade varit kämpigt för många”

Foto: Bildbyrån.

MALMÖ. Malmö FF sålde i vintras Kari Arnason och köpte Lasse Nielsen. Magnus Pehrsson ger ett gott betyg till det mittbacksbytet.
- Kvittot är att vi har släppt till minst antal chanser i allsvenskan och vi har släppt in ganska få mål, och vi har ändå varit offensiva och stått i höga positioner. 

Under året har Franz Brorsson och Lasse Nielsen varit ett givet mittbackspar i Malmö FF, men efter 21 omgångar finns det fortfarande frågor kring hur bra duon är. Magnus Pehrsson säger att försvarsjobbet i MFF är svårare än i de flesta andra allsvenska klubbar. 

- Jag tror det hade varit kämpigt för många. 

- Jag tycker de har gjort en bra säsong. Vi har sett misstag, absolut, så det är inte fulländat, men vi försvarar väldigt mycket högre upp i år än förra året. Då tror jag det klassiska med mittbackar, när man tar bort inlägg och är bra i positionsspelet och vinner många dueller... Det är ofta den bilden man har när någon står ut väldigt mycket. 

Istället har MFF en högre återerövring, vilket gör att mittbackarna ofta hamnar i dueller runt mitten av planen. 

- Jag tror att i år får vi titta på hur många en-mot-en-situationer de har klarat av. Missar man här så blir det en farlighet. 

- Trots att vi har direkt återerövring, trots att vi står högt så har vi haft väldigt lite frilägen mot oss till exempel. Det är ju ofta det som det brukar resultera i när man står högt. 

Brorsson och Nielsen har släppt in 14 mål under 1200 minuterna som de har spelat ihop. Det blir ett snitt som är ungefär ett insläppt mål var 90:e minut. 

- Kvittot är att vi har släppt till minst antal chanser i allsvenskan och vi har släppt in ganska få mål, och vi har ändå varit offensiva och stått i höga positioner. 

- Sedan har vi gjort misstag som måste tvättas bort och där har båda varit involverade, men det är lätt att komma ihåg dem. 

Pehrsson tar upp en framtida förbättringspunkt kring hur MFF ska sköta uppspelen, men är ändå nöjd med den påverkan som vinterns enda värvning Nielsen har haft på laget. Pehrsson säger att Nielsens spelsätt har smittat av sig på laget sedan han anlände från Gent.

- Det som ofta händer är att du åker på några mål eller några misstag, sedan börjar spelaren tveka, och hela laget börjar tveka. Det upplever inte jag. 

- Lasse backar aldrig. Hans mentalitet är att han bara fortsätter. Han har gått på några smällar också, men han har bara fortsatt. 

- Han har spillt av sig mycket på Franz. Franz har egenskaperna, men det är klart om man har en äldre erfaren spelare som kommit hit och som varit van att göra det på en ännu högre nivå... Om vi tar Gent, som har kommit längre i att alltid, alltid, alltid stå högt. Han kommer med det och har bara fortsatt i det. 

Efter att Nielsen kom in så såldes Kari Arnason. Pehrsson har tidigare pratat om att man har tappat mycket i Arnasons kvalitéer på fasta situationer, men tror inte att islänningen hade passat i det här spelsättet. 

- Kari (Arnason) gjorde en väldigt fin förra säsong, det var en väldigt viktig spelare för Malmö FF förra året, men han hade fått det svårt. Det bytet har blivit väldigt rätt utifrån hur vi vill spela vårt försvarsspel.


Exklusiv tävling: Vinn en Superfotbolls-weekend i London för dig och en vän

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-09-09 kl 12:58
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons