Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

MP:s glädje efter Rosenbergs förlängning: ”Starkaste kaptenen jag jobbat med”

MALMÖ. Magnus Pehrsson får behålla sin lagkapten Markus Rosenberg nästa år. 
- Fysiskt känns det som att vi har lyckats hålla honom väldigt fräsch och nästan så att han ser som bäst ut nu efter sommaren. 

Idag blev det klart att Markus Rosenberg tar tillbaka sitt beslut att avsluta karriären i vinter, och förlängde istället till och med säsongen 2018. Efter fredagens träning pratade huvudtränaren Magnus Pehrsson om vad Rosenberg betyder för gruppen. 

- Det är den starkaste kaptenen jag har jobbat med. 

- Den här vinnarmentaliteten och en fin balans mellan att ha ett väldigt gott självförtroende samtidigt som man är ödmjuk för att bli bättre. Jag tycker han personifierar det. Han jobbar kanske inte hårdast varje träning, men ändå för att bli bättre och vara på topp.

Till detta tog Pehrsson även upp att han tycker att Rosenberg ser allt bättre ut på planen. 

- Fysiskt känns det som att vi har lyckats hålla honom väldigt fräsch och nästan så att han ser som bäst ut nu efter sommaren. 

Det är framför allt två förändringar som Pehrsson lyfter fram till att han tycker att Rosenberg har presterat bättre i år. Dels är det att Rosenberg har kommit in ännu mer i presspelet. Det andra är att Rosenberg har fått spela som anfallaren längst fram. 

- Det har kanske inte varit så tydlig fördelning tidigare och med tidigare partners har han kanske tagit den här andra anfallsrollen, inte den centrala. Det har nog tagit ett tag för honom att göra det naturligt. 

- Han har tyckt det varit spännande med de idéerna jag har pratat om, han har tyckt att det känns rätt. Men i och med att det är lite annan än det naturliga, med två forwards där en möter och en går, och vi jobbar lite mer med att kombinera med en tredje spelare. 

- Nu har det blivit naturligt för honom att röra sig lite mindre. Vid inspelssituationer är han hela tiden där.


Exklusiv tävling: Vinn en Superfotbolls-weekend i London för dig och en vän

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-09-08 kl 13:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons