Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Mrabti om skadan och flytt i vinter: "Dyker rätt klubb upp så..."

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

STOCKHOLM. Kerim Mrabti missar resten av säsongen.
Kan han därmed ha gjort sin sista match i Djurgården?
- De tankarna har jag inte tänkt, säger Mrabti till Fotbollskanalen.

Mot Örebro för två omgångar sedan ådrog sig Kerim Mrabti en lårskada. Djurgårdens offensive stjärna blev tacklad när han skulle dra i väg ett skott och drabbades då av en bristning som gör att han missar de sex återstående matcherna av säsongen.

Men 23-åringen låter sig inte bli nedslagen allt för mycket av skadan.

- Mentalt känner jag inga problem. Jag är väldigt positiv i skallen. Jag missar slutspurten och det är lite tråkigt och jobbigt, men jag har också väldigt positiva vibbar och jag blickar framåt. Jag har haft ännu värre tider. Det här är ett litet hinder, inget stort, säger Mrabti och syftar på knäskadan som förstörde hans 2016.

Finns det någon som helst möjlighet att du kan komma tillbaka till de sista matcherna?
- Det är klart att man skulle kunna se på det på det sättet, att det kanske finns en chans. Men det vore lite riskabelt att gå in i den situationen. Prognosen är väl åtta veckor. Det kan säkert ske mirakel men chanserna är kanske inte så stora.

Mrabti har länge omgärdats av rykten om en flytt utomlands och i vinter väntar ännu ett transferfönster. Lämnar han då innebär det också att han spelat sin sista match i Djurgården. En tanke som inte säger sig ha slagit Mrabti.

- Nej, faktiskt inte. Just de tankarna har inte gått igenom huvudet. Jag har mest tänkt på att jag inte kan spela klart säsongen. Någon flytt har det inte varit fokus på alls. När väl säsongen är slut får jag se vad som finns och hur intresset är. Fokus är fortfarande på Djurgården. 

- Jag känner att jag har kunnat ha fokus på Djurgården under hela säsongen. Jag känner att jag har bra tålamod och så länge jag har det kommer det eventuell ske något bra i framtiden, eller så löser det sig här.

Vore det en bra tid för dig att lämna i vinter?
- Jo. Det är klart att jag hade tanken att jag ville spela klart den här säsongen. Det var ju snack om att flytta i somras också, men min plan var inte att flytta då utan mer spela en hel säsong. Tyvärr blev det ett litet avbräck nu men jag har ändå lyckats spela många matcher. Jag har ambitionen att flytta utomlands och det är klart att jag ser de möjligheterna som finns. Dyker det upp en klubb som känns rätt och Djurgården känner att det är rätt ekonomiskt så tror jag säkert det kan lösa sig.

I år har Mrabti gjort sex mål och sju assist på 22 matcher i allsvenskan.

- Jag har spelat i en lite annorlunda roll jämfört med tidigare. Jag har spelat ganska mycket tia. Tidigare har jag blandat mellan att vara forward, ytter, tia och lite mer defensiv central mittfältare. Nu har jag hittat en ganska bra roll där jag är involverad i mycket av spelet. Min poängskörd har också varit mycket bättre än tidigare. Jag är väldigt nöjd med säsongen, samtidigt är det lite jobbigt att inte kunna vara med i de sista matcherna och kunna få bevisa ännu mer.

Mrabtis kontrakt med Djurgården löper över 2018.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-09-22 kl 16:33
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons