POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Mrabti trivdes i nya rollen: "Det var kul"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

PARCHAL. Kerim Mrabti spelade som sittande mittfältare för Djurgården mot Debrecen.
- Den positionen känns bra för mig, säger han till Fotbollskanalen.

Djurgården besegrade Debrecen i Atlantic Cup under onsdagen. Då spelade laget 4-2-3-1 istället för 4-4-2 som mot Vasalund i årets första match. Bytet av spelsystem innebar bland annat att Kerim Mrabti gick ner som sittande mittfältare bredvid Kevin Walker, bakom Magnus Eriksson.

Mrabti, vars förra säsong förstördes av en knäskada, spelade 62 minuter och var nöjd med sin nya roll efter slutsignalen.

- Det kändes helt okej. Det är fortfarande lite tajming som ska sitta och så, men det var en ny position och ett nytt spelsätt för mig också, säger Mrabti.

Hur var det att spela i den nya rollen för dig?
- Det var kul. Jag har spelat i en mer defensiv roll ganska länge tidigare. När vi vinner boll så har jag chansen att bryta igenom och vi hade något läge under matchen, där "Mange" (Magnus Eriksson) inte fick fram bollen riktigt, men det kändes bra ändå. Det var roligt att spela lite längre den här gången, säger Mrabti som spelade 45 minuter mot Vasalund.

Du känner att det finns möjligheter för dig att gå med i offensiven även om du har en utgångspunkt lägre ner i planen?
- Ja, och tanken när vi väl kommer upp offensivt är att jag ska vara den som mer fyller på i anfallet, medan Kevin kanske ska ligga lite bakom även om det växlar. Men jag känner att det finns några situationer där jag får komma upp och vara lite mer av en "åtta" och bryta igenom. Det känns bra.

Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel var nöjd med 4-2-3-1-systemets utfall mot Debrecen.

- Det funkade bra, framför allt när vi orkade göra det vi vill, då funkade spelsystemet väldigt bra. Men även när vi låg lågt så funkade det bra. Det är ett väldigt flexibelt system. Sen när vi har fräscha spelare kommer det funka ännu bättre. Det här är ett av systemen vi ska kunna använda, vi kommer jobba med flera, säger Melkemichel.

Se höjdpunkterna från Djurgårdens seger mot Debrecen i spelaren ovan.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-02-02 kl 10:18
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå