Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Mrabti vilas mot Rijeka - oklart kring Djurgårdens elva

Foto: Bildbyrån

VILAMOURA. Kerim Mrabti vilas av Djurgården mot Rijeka under lördagen.
- Vi ska inte belasta hans knä allt för mycket, säger tränaren Özcan Melkemichel till Fotbollskanalen.

Det var tänkt att Djurgården skulle ha tränat två gånger under fredagen, men den sena träningen ställdes in och det blev bara en kortare träning på förmiddagen.

- Spelarna är slitna. Det blev en kort träning i dag och det blir ingen i morgon. Vi får se hur vi formerar laget, det är inte klart. Det är lite småskavanker här och där och vi kommer inte riskera något, säger tränaren Özcan Melkemichel.

- Othman (El Kabir) är på väg att bli förkyld, Kerim (Mrabti) vill vi vila, för vi ska inte belasta hans knä allt för mycket, Tino (Kadewere) klev av efter uppvärmningen och har en liten känning i knäet. Vi får fundera på vilka som ska spela. Jesper (Karlström) och Kebba (Ceesay) är inte aktuella för spel.

En hel del spelare kan alltså saknas mot Rijeka under lördagen, ett Rijeka som leder den kroatiska ligan och är obesegrat efter 20 omgångar.

- Det är ett jättebra lag. Vi kommer ställa upp med det bästa laget vi har för dagen, men det blir en tuff match. De är riktigt bra, vi behöver verkligen vara smarta i försvarsspelet men sen är det klart att vi också ska fokusera på det vi ska göra, så det inte blir allt för mycket fokus på motståndet så här tidigt på säsongen. Vi kommer inte riskera några spelare, vi tar de som är friska.

Melkemichel berättar också att det kommer bli många byten, fler än i första matchen mot Debrecen.

- En sådan spelare som "Jonis" (Jonathan Augustinsson) har varit borta från och till, och varit förkyld i nästan två veckor. Nu har han tränat bra och nu ska han få en möjlighet. Det finns många som ska få det. Vi ska göra fler byten den här matchen. Vi kommer börja med ett lag men avsluta med många andra spelare.

Vet du vem som blir kapten, är det bestämt?
- Jag vet det, men inte ni (skratt).

Vilket spelsystem blir det?
- Det får vi se, det bestäms utifrån vilket material vi har tillgängligt. Vi kommer bestämma i morgon. Får jag välja ska vi fortsätta med 4-2-3-1, men har vi inte material för det så kommer vi köra något annat.

Du kan se Djurgårdens match mot Rijeka i C More Fotboll eller streama matchen på C More. Sändningen startar klockan 13.50 under lördagen.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-02-03 kl 12:52
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons