Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Mutavdzic kan omskolas - comeback mot Djurgården?

Malmö FF-favoriten Miljan Mutavdzic kan bli aktuell som mittback. Backkrisen fick i går MFF att med framgång testa serben i en U21-match.

– Det är viktigt att skapa alternativ, säger MFF:s U21-tränare Leif Engqvist till Sydsvenskan.

Och nu kan det bli tävlingscomeback mot Djurgården på måndag - i alla fall talar en hel del för att Miljan Mutavdzic finns med i truppen för första gången efter sin svåra korsbandsskada förra våren.

Men det kan alltså bli i en helt ny roll eftersom både Jasmin Sudic och Markus Halsti går skadade.
MFF har inte just någon bredd alls på backsidan.

Med det är inte längre Mutavdzic given i en central mittfältsroll längre - och efter gårdagens test som mittback så kan hans comeback ske i en ny roll.

I 2-0-segern i går kväll mot Landskrona så orkade han 90 minuter och han gjorde det också på ett mycket bra sätt i den mittbacksposition han hade.
– Han hade en riktigt vass A-truppspelare emot sig och löste det bra. På en halvkass plan blev det mycket luftpastejer och han löste det också, säger Leif Engqvist.

– Man vill ju skapa alternativ. På samma sätt lät vi Jimmy Durmaz spela central mittfältare i trettio minuter. Det handlar både om deras egen utveckling och om att de ska förstå hur det funkar på andra positioner, säger Leif Engqvist.

Publicerad 2010-04-22 kl 11:38
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons