Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Mutavdzic MFF:s mittfältsval i premiären

Miljan Mutavdzic startar idag i MFF:s genrep mot Häcken.Med Ivo Pekalski skadad och Jeffrey Aubynn avstängd ser serben ut som Roland Nilssons premiärval på innermittfältet.


Ivo Pekalskis hälseneskada vill inte ge med sig och fjolårets stjärnskott är borta från premiären mot Trelleborg nästa helg. I helgen fastställs också Jeffrey Aubynns avstängning efter det röda kortet i supercupen - det lutar åt två matcher på läktaren för Aubynn. Nu öppnas möjligheter för Miljan Mutavdzic:

- Miljan går in idag med tanke på TFF-matchen nästa helg, säger MFF-tränaren Roland Nilsson till Sydsvenskan och fortsätter: 

- Jag tycker Miljan är på väg upp. Han visar mer vilja, kämpar lite extra på varje träning för att göra rätt. Han gör det så där mycket så att det till och med blir fel någon gång, men det visar bara att han är på gång.

Det har varit lång uppförsbacke för 25-årige Mutavdzic i MFF. Mutavdzic kom till Malmö från serbiska Javor Ivanjica 2009 och fick en smakstart på sin karriär i Sverige med mål i debuten - allsvenska premiären mot Häcken.
Sedan kom en förödande korsbandsskada som stoppade spel resten av 2009 - och ifjol blev det bara en match från start. Roland Nilsson skriver under på att fjolåret varit frustrerande för Mutavdzic:

– Ja, han var lite uppgiven. Men en bra spelare vet att det lossnar för eller senare. Och jag tycker det börjar komma självförtroende runt honom också. Man kan vända på allt till både positivt och negativt.

Andra förändringar i MFF:s startelva: Dusan Melicharek lär få chansen i mål då Johan Dahlin sliter med en magmuskelskada och är borta från spel. Dessutom sparas Daniel Andersson till premiären och Pontus Jansson väntas gå in på mittbacken i kaptenens ställe.

Publicerad 2011-03-26 kl 10:14
Annons
Annons
Annons