Mutavdzicdebut när MFF vann

HJK Helsingfors stod för motståndet i Marbella när Malmö FF spelade ännu en träningsmatch inför säsongsstarten. Skåningarna, med nyförvärvet Miljan Mutavdzic på plan, vann med mersmak med 2-0.

Malmö FF var något av en besvikelse förra säsongen men av träningsmatchen att döma mot HJK Helsingfors kan skåningarna bli att räkna med kommande säsong.
Flera spelare gjorde mycket fina insatser mot HJK Helsingfors.

I försvaret gjorde inte Jimmy Dixon och Gabriel ett misstag och deras stabila spel var också grunden till segern. Dixon var den som gjorde 1-0 i den 21:a minuten efter att han nickat in en hörna från Jimmy Durmaz (fd.Touma)

Många frågetecken har funnits för Malmös anfall men mot HJK rätades flera av dessa ut. Daniel Larsson oroade ständigt HJK:s försvar med sina fina löpningar och han lär kunna ställa till en hel del oreda också i Allsvenskan.

Edward Ofere gjorde MFF:s andra mål, bara fem minuter in på den andra halvleken. Han lurade bort en HJK-försvarare efter att fått en fin passning från Marcus Halsti och därefter stänkte han in bollen i krysset.