POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
3v

Mutumba med mutanklagelse mot svensk agent - som slår tillbaka: "Hittar på för att sälja sin bok”

Foto: Bildbyrån

Martin Mutumbas familj fick 10 000 kronor och märkeskläder för att han skulle skriva på för agenten Anders Carlsson.
Det hävdar han i sin bok "Äkta hela vägen".
- Fullständigt för jävligt att han hittar på grejer för att sälja mer av sin bok, kommenterar Carlsson för Fotbollskanalen.

Den förre AIK-spelaren Martin Mutumba släppte nyligen biografin ”Äkta hela vägen”. I den berättar han bland annat om när han fick sin första agent. Det var Anders Carlsson, som driver agenturen Nordic Sky och då hade Zlatan Ibrahimovic som en av sina klienter.

Mutumba skriver att han fick ett samtal av Carlsson när han var 14 år gammal och att han då inte förstod vad en agent är för något. 

”Han började prata om att han ville representera mig och förhandla åt mig, men jag tyckte bara att allt lät skumt. »Okej, men jag har en kille här bredvid som skulle vilja prata med dig.« Det var Zlatan”, går att läsa i boken.

Mutumba fortsätter:

”Han (Zlatan, reds. anm) spelade fortfarande i Malmö då, och jag var inte särskilt imponerad. Vem är han att komma och snacka ...? Men han pratade lite om hur han kom från samma sorts område som mig och att Anders Carlsson förstod såna som oss och att han hoppades att jag skulle komma med i teamet”.

Enligt Mutumba åkte sedan Carlsson hem till honom och hans familj i Rinkeby. Då erbjöd agenten både pengar och kläder för att få bli den dåvarande talangens representant, hävdar Mutumba.

”Dom (agenturen, reds. anm) hade något avtal med Tommy Hilfiger, och vi skulle få välja hur mycket kläder vi ville. »Plus att jag kan betala 10 000 direkt här och nu om jag får ha Martin som min spelare.« 10 000? Min pappa bara: »Var skriver jag på?« Och det var så Anders Carlsson blev min agent”.

Den förre AIK-spelaren är i boken också kritisk till hur media rapporterar om agenter. Han skriver:

”När jag berättar min egen agenthistoria så berättar jag om en svensk gubbe som försökte köpa mig som barn med lite kläder och lite pengar till mina föräldrar – och det är aldrig någon som har brytt sig om det. Men om en invandrare ger en fotbollskille en klocka i present så blir det granskningar i tv och polisutredning”.

När Fotbollskanalen når Anders Carlsson dementerar han uppgifterna från Mutumba.

- Det är en fullständig lögn. Jag har varken gett honom eller hans farsa 10 000 kronor, någonsin. Däremot erbjöd jag honom Tommy Hilfiger-kläder, som vi hade till alla våra spelare på den tiden. Vi hade ett samarbete med det företaget där de gav en ryggsäck med kläder till våra spelare. Det fick säkert ett 30-40-tal av våra spelare, säger Carlsson.

- Tommy Hilfiger frågade oss om vi kunde hjälpa dem att sprida sina kläder som de hade lanserat i Sverige. Jag tror vi fick 200 set av kläder som vi kunde dela ut till spelare. Det var inget märkligt med det.

Varför Mutumba skulle ljuga? Carlsson tror att det har att göra med möjligheterna att göra boken mer intressant för läsare.

- Jag tycker att det är fullständigt för jävligt att han hittar på grejer för att sälja mer av sin bok.

- Jag har definitivt aldrig gett honom några 10 000 kronor. Inte hans farsa heller. Eller hans morsa, eller någon annan. Aldrig någonsin. 

Det är inte problematiskt för dig att erbjuda kläder mot att man skriver på som klient?
- Det var inget erbjudande för att han skulle skriva på. Vi delade ut kläder efter att han skrivit på. Jag delade inte ut någonting för att han skulle skriva på. 

Vid tidpunkten då han var Mutumbas agent jobbade Carlsson för bolaget IMG. Nu driver han alltså agenturen Nordic Sky.

- Vi delar inte ut några pengar till någon, över huvud taget. Inte alls. Det gjorde vi definitivt inte på den tiden heller. Det där har han bara hittat på för att dra till sig uppmärksamhet. Det (att Carlssons firma gett pengar till spelare) har aldrig hänt någon gång.

- Jag kan svära på min sons huvud att jag inte har gett honom 10 000 kronor. Eller någon farsa. Det har han bara hittat på.  

Tänker du då göra något åt det här, att han skrivit som han gjort?
- Nej. Jag har stor respekt för Martin Mutumba som gjort en lång resa inom fotbollens värld. Jag har ingenting negativt att säga om honom. Jag nekar bara fullständigt till det han säger om att jag gett honom pengar. Men kläderna har jag gett honom. Det kan jag definitivt stå för.

Carlsson avslutar:

- På den tiden jobbade jag ju med Zlatan och han hade väl säkert skrivit något i sin bok om vi hade gett honom någonting. Det gjorde han ju inte. Om vi inte gav något till Zlatan, då ser jag ingen anledning till varför vi skulle ge något till Martin Mutumba.

Publicerad 2020-09-01 kl 16:02
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto