Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Mutumba pratar ut - vill hem till AIK

Martin Mutumba har varit tyst sedan han lämnade AIK i somras.
Nu pratar han igen - och snabbt står det klart att han saknar klubben i sitt hjärta.

- Jag vill hem och spela i Sverige igen, säger han i dag till Sport-Expressen.

Martin Mutumba var en av AIK:s stora guldhjältar förra året men i somras lämnade han under oklara och hastiga former klubben.
Den färgstarke showmannen har allt sedan dess tackat nej till intervjuer och gått in i anonymiteten i ungerska Videoton där han inte lyckats ta en ordinarie plats.

- Det beror på att media ofta felciterar mig och försöker hitta negativa infallsvinklar. Dessutom gillar jag inte att snacka när jag inte har något vettig att säga

Men nu vill han alltså hem igen.
Och om det blir Sverige igen så är det en omöjlighet för honom att spela i en annan klubb än AIK.
Något annat är uteslutet för spelaren som tatuerade 2LAX9 på bröstet - redan innan förra säsongens SM-guld blev ett faktum.

- Har du hört vad jag pratat om hela samtalet? Vad är det frågan om? Haha, säger han och lämnar ett direkt svar på om det bara är AIK som gäller:
- Ja, säger han och fortsätter:

- Man är alltid en AIK-are för livet. Det var svårt för mig att komma och spela för ett lag jag inte älskar. Men jag kom in i det efter två-tre månader och nu känns det bättre. Och jag överlever tack vare min tjej, och Bojan. Det är bara dem jag har här.

Mutumba har nu informerat Videoton om vad han vill - att han vill hem till Sverige igen - pappa som han också blir inom en nära framtid.

- Ja, vi har pratat om det. De har känt också att de köpte en spelare som har stor kärlek därifrån han kommer och har mycket hemlängtan.

- Jag ska få barn nu och allt. Jag har min familj i Rinkeby. Jag känner att jag behöver lägga förorten på kartan igen. Jag behöver komma hem.

Publicerad 2010-11-10 kl 12:23
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons